Tina Turner na obálce německého Vogue (2013)

Tina Turner na obálce německého Vogue (2013) | foto: vogue.de

Nejstarší hvězdou obálky módního magazínu je sedmdesátnice Tina Turner

  • 14
Třiasedmdesátiletá Tina Turner zdobí obálku dubnového vydání německé edice časopisu Vogue. Zpěvačka, která má i ve svém věku štíhlé nohy, je na titulce tentokrát na odiv nevystavila.

Herečka Meryl Streepová předloni žertovala, že je patrně nejstarší hvězdou, které se podařilo dostat na prestižní obálku. Nyní ji však "porazila" o devět let starší zpěvačka Tina Turner. Přestože je téměř o půl století starší než modelky, které na titulce obvykle bývají, vypadá skvěle.

Tina Turner, vlastním jménem Annie Mae Bullocková, začala kariéru v polovině padesátých let, kdy vystupovala ve skupině se svým bývalým manželem Ikem Turnerem.

Po rozpadu kapely v roce 1976 a konci manželství o dva roky později se pokoušela prorazit coby sólová zpěvačka. Podařilo se jí to v 80. letech a mezi největší hity rockové hvězdy patří What's Love Got To Do With It, The Best nebo úvodní píseň k bondovce Golden Eye.

Turner se z veřejného života stáhla v roce 2009, přesto se občas objeví na nějaké společenské akci. V současnosti nahrává druhé album k projektu Beyond, který kombinuje buddhistické zpěvy, křesťanské chorály a duchovní texty, které předčítá zpěvačka.

Tina Turner se nedávno vzdala amerického občanství a požádala o švýcarské (více zde). Ve Švýcarsku totiž už více než dvacet let žije se svým dlouholetým partnerem Erwinem Bachem.