Herečka Tereza Kostková | foto: Lenka Hatašová, iDNES.cz

Přemýšlím, jak bude, až jednou kapitolu StarDance zavřeme, říká Tereza Kostková

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Vždycky vás něčím překvapí. Tím, že místo aby se s vámi sešla v kavárně, pozve vás k sobě domů a upeče úžasný koláč. Nebo tím, že se vás zeptá, proč s ní vlastně chcete dělat rozhovor. „V naší malé zemi není těžké se stát známým. Ale člověk by se na tom neměl zastavit. Každý by si měl neustále hlídat svůj osobní vývoj,“ vysvětluje v rozhovoru pro Týdeník Televize.

Když jsem vám volala, abych si domluvila schůzku, zeptala jste se: „Proč se mnou chcete dělat rozhovor, vždyť já nejsem zajímavá.“ Není to nemístná skromnost?
Myslela jsem to trochu jinak. To není o tom, že bych se podceňovala a domnívala se, že já jako bytost nejsem zajímavá. Každá bytost je zajímavá, to si se zdravým sebevědomím myslím o sobě i o druhých. Ale když jste mi telefonovala, měla jsem pocit, že v tu danou chvíli už jsem všechno řekla. A nemyslím si, že je zajímavé dělat rozhovorů příliš mnoho a probírat stejné věci stále dokola. K tématům, ke kterým jsem v daný moment měla co říct, jsem se vyjádřila, a nemám pocit, že když jednu věc zopakuji v deseti rozhovorech, stane se desetkrát zajímavější. A protože jsme v období, kdy se začínají vysílat nové pořady, ve kterých se objevuju, chtělo po mně samozřejmě rozhovor několik periodik najednou. Jenže já nechci vykrádat samu sebe. Takhle jsme to myslela, protože jsem si v té chvíli nebyla jistá, že mohu říct ještě něco dalšího, něco, co ještě řečeno nebylo. Ale máte pochvalu, tuhle otázku jsem ještě nedostala. (směje se)

Je třeba odlišit popularitu a kvalitu. V posledních letech se bohužel váha na popularitu neustále zvyšuje. A to je něco, co mě skutečně trápí. V naší malé zemi není těžké se stát populárním. Ale člověk by se na tom neměl zastavit.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Týdeník Televize