Anthony Bourdain

Anthony Bourdain | foto: Reuters

Televizní kuchař Anthony Bourdain spáchal v 61 letech sebevraždu

  • 80
Zemřel slavný šéfkuchař a dobrodruh Anthony Burdain, který se svými televizní pořady a knihami proslavil po celém světě. Televize CNN v prohlášení uvedla, že Bourdain spáchal sebevraždu.

„S velkým zármutkem musíme potvrdit smrt našeho kamaráda a kolegy Anthonyho Bourdaina,“ stojí v prohlášení stanice CNN.

„Jeho láska k dobrodružství, novým lidem, dobrému jídlu a pití a nezapomenutelným zážitkům z něj činila výjimečného vypravěče. Jeho škála talentů nás nikdy nepřestala překvapovat a bude nám velmi chybět. Naše myšlenky a modlitby jsou v tento těžký čas s jeho dcerou a rodinou,“ dodává televize, v níž měl Bourdain svůj kuchařský pořad.

Bourdain byl v době smrti ve Francii, kde měl natáčet další díl pořadu. Jeho tělo nalezl v hotelovém pokoji francouzský šéfkuchař Eric Ripert, který ho tam přišel hledat, když se dlouho nikomu neozval.

Bourdain spojoval svou lásku k jídlu s cestovatelskou vášní a proslavil se pořadem Anthony Bourdain: Bez předsudků, který znají i čeští diváci.

Vysílaly se u nás také další jeho pořady - Anthony Bourdain: Kulinářská zastavení nebo Anthony Bourdain: Neznámé končiny. V češtině vyšla i řada jeho knih jako Důvěrnosti z kuchyně, kde bez servítků popisuje drsný svět newyorských šéfkuchařů nebo Šéfkuchař na cestách, v níž se zaměřil na hledání dokonalého jídla napříč kontinenty.