Meryl Streepová na obálce magazínu Vogue (leden 2012)

Meryl Streepová na obálce magazínu Vogue (leden 2012) | foto: AP

Streepová: Myslela jsem, že má kariéra skončila před dvaceti lety

  • 15
Dvaašedesátiletá Meryl Streepová nemá o práci nouzi. Přesto byla před dvaceti lety přesvědčena, že v kariéře už dosáhla vrcholu. Když jí bylo 40, dostala totiž tři různé nabídky na roli čarodějnice.

Streepová se objevila na obálce lednového vydání magazínu Vogue. Herečka žertovala, že je nejstarší osobou, které se to podařilo.

V rozhovoru přiznala, že nabídka rolí čarodějnic ve čtyřiceti ji přiměla uvažovat nad blížícím se koncem kariéry. Znamenalo to podle ní, že ženy jejího věku jsou jistým způsobem groteskní. "Je po všem," řekla Streepová tenkrát manželovi.

Přesto se její obavy nenaplnily a herečka se pořád objevuje ve spoustě filmů. Naposledy si zahrála Margaret Thatcherovou ve filmu Železná lady (více zde).

Meryl Streepová a její manžel Don Gummer

Meryl Streepová ve filmu Železná lady

Před čtyřmi lety přitom Streepová pohrozila, že odejde z Hollywoodu, o němž byla přesvědčena, že je už jen pro vyzáblé puberťačky.

"Velmi vážně už jsem uvažovala, že odejdu, dokud tady nebudou role, které by nezobrazovaly ženy mého věku jako trhlé, nebo příšerné," řekla herečka pro list Daily Express.