Adriana Sklenaříková Karembeu a Daniela Peštová se staly tvářemi kampaně

Adriana Sklenaříková Karembeu a Daniela Peštová se staly tvářemi kampaně - Kampaň Avonu proti domácímu násilí | foto: Marek Navrátil

Sklenaříková a Peštová bojují proti domácímu násilí

  • 12
Dvě světoznámé topmodelky Adriana Sklenaříková Karembeu a Daniela Peštová přiletěly do Prahy, aby podpořily kampaň Avonu proti domácímu násilí, jíž jsou obě patronkami.

Obě chtějí naplnit cíl kampaně, aby se ženy, které partner týrá, nebály o svém problému mluvit. To je totiž první krok k tomu, jak se z domácího pekla vysvobodit.

Adriana Sklenaříková Karembeu dorazila na tiskovou konferenci i přesto, že si několik hodin před začátkem zablokovala páteř a téměř se nemohla hýbat. Dostala proto ztišující injekce. "Přišel za ní doktor a dostala léky na bolest," řekla manažerka kampaně proti domácímu násilí Ida Křížová. Adriana se zachovala jako profesionálka a bolest na ní při focení nebyla vůbec znát.

Adriana Sklenaříková Karembeu a Daniela Peštová 
Adriana Sklenaříková Karembeu a Daniela Peštová

Obě topmodelky se staly tvářemi kampaně hlavně proto, že chtějí pomoci ženám, které jsou týrány.

"Tentokrát jsem před objektivem nestála jako modelka, která propaguje oblečení, ale jako obyčejná ženská, které se děsivé příběhy týraných žen velmi dotýkají. Chci přispět k tomu, aby se mým prostřednictvím o problému dozvědělo co nejvíce lidí," uvedla své důvody, proč do tohoto projektu šla, Daniela Peštová.

"Domácí násilí je problém, který skutečně existuje a je velmi vážný. Nedostatečně se však o něm mluví a to je potřeba změnit," vysvětlila na závěr Adriana.