Scarlett Johanssonová (Paříž, 21. března 2017)

Scarlett Johanssonová (Paříž, 21. března 2017) | foto: Reuters

Johanssonová měla hrát transsexuála, po kritice aktivistů se role vzdala

  • 66
Herečka Scarlett Johanssonová (33) měla hrát v novém filmu Rub & Tug zločince Danteho Texe Gilla, který se narodil jako žena. Na hlavu Scarlett se však ze strany aktivistů snesla ostrá kritika, že v Hollywoodu obsazují do role ženu, místo aby využili někoho z řady transgender umělců. Nejprve se snažila kritice čelit, nakonec z role odstoupila.

„Ve světle nedávných etických otázek, které se objevily kolem mého obsazení ve filmu Rub & Tug, jsem se rozhodla odvolat svou účast v projektu,“ uvedla herečka v prohlášení. „A ačkoli bych moc ráda využila příležitost zahrát si Danteho, chápu, proč mnozí mají pocit, že by ho měla hrát transgender osoba. Jsem vděčná, že tato debata, i když kontroverzní, vyvolala větší diskusi o rozmanitosti ve filmu,“ dodala Scarlett. 

Transgender umělci hereččino rozhodnutí uvítali s nadšením. „Výborně! Pro Scarlett Johanssonovou je důležitá zpětná vazba, uvědomila si, že i přes dobré záměry by její trvání na roli způsobilo víc škody než užitku, a učinila správné rozhodnutí odejít,“ napsala například Jen Richardsová, transgender spisovatelka a herečka.

Film, který bude režírovat Rupert Sanders, má být zobrazením prostituce v sedmdesátých a osmdesátých letech, kterou v Pittsburghu ovládal právě Dante Tex Gill.

Zabily striptéra. Scarlett Johanssonová ve filmu Holky na tahu:

10. června 2017

,