Sára Saudková

Sára Saudková | foto: Petra Pikkelová

Při kojení není třeba se vemenit na veřejnosti, říká Sára Saudková

  • 118
Sára Saudková (52) má se synem Jana Saudka (84) Samuelem (56) čtyři děti – Sáru, Samuela, Jana a Oskara. Na kojení na veřejnosti má jasný názor. „Mimino se dá kojit tak, že je to něco velmi přirozeného, citlivého a nenápadného,“ míní fotografka a spisovatelka.

„Kojení je jistě krásná a nezbytná věc. Zároveň je jisté umění, které ovládají dámy, že se dá kojit tak, aniž byste exhibovala. Mimino se dá kojit tak, že je to něco velmi přirozeného, citlivého a nenápadného. Není třeba se vemenit na veřejnosti a ukazovat ’jsem matka, kdo je víc’,“ říká Sára Saudková v rozhovoru pro TOP STAR. 

Saudková se proslavila zejména svými originálně pojatými fotografiemi. Ty začala fotit již před dvaceti lety. V posledních čtyřech letech se úspěšně věnuje i psaní. Pero za foťák však prý vyměnit nehodlá.

„Je to jako bych si pěstovala dvě životní lásky. Každá z nich je pro mě stejně podstatná a důležitá. Žádné z nich se nechci vzdát. Když jsem ve fázi psaní, fotografie čeká cudně za rohem, až na ni přijde řada. Když dopíši, tak se na ni dychtivě vrhám,“ říká Saudková.

Svou poslední knihu psala Sára Saudková z pohledu mužské postavy. Tu se podle svých slov snažila pojmout velmi živočišně. „Těžší pro mě bylo podat některé velmi důvěrné chvíle tak, aby byly čtenářsky únosné a aby to nesklouzlo do vulgarity nebo pornografie. Sex však zkrátka k životu patří,“ míní. 

ANKETA: Vadí vám kojení na veřejnosti?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 neděle 21. července 2019. Anketa je uzavřena.

29. června 2015