Petr Jákl s manželkou na Plesu v Opeře

Petr Jákl s manželkou na Plesu v Opeře | foto: Marek Navrátil pro iDNES.cz

Romana Jákl Vítová zřejmě nestihne manželovu premiéru, má zápal plic

  • 8
Režisér a producent Petr Jákl věnuje veškerý čas chystané premiéře filmu Ghoul. Zřejmě na ní ale bude chybět jeho žena Romana. Onemocněla totiž zápalem plic.

Na Plesu v Opeře i následné party k filmu Ghoul ještě Jáklovi pózovali jako hrdličky. Teď to ale vypadá, že premiéru svého filmu bude muset Petr Jákl zvládnout sám.

“Manželka má vysoké horečky a léky zatím moc nezabírají, je velmi vyčerpaná. Původně měla být s holkama na horách,“ řekl Petr Jákl.

Přípravy na premiéru svého filmu, která se koná už 26. února, těsně před startem zanedbávat nemůže, takže péči o děti převzali Romaniny rodiče. „Holčičky odjely s babičkou a dědečkem do Rodova. Moc se těšily, že si tam příští týden užijou jarní prázdniny, tak si to trošku prodlouží,“ dodal.

„Jeho poslední dny jsou šílené. Kromě strachu o Romanu, aby neměla komplikace, běhá kolem příprav na premiéru Ghoula v Česku i v Americe. Je osmnáct hodin denně v zápřahu, pracuje dlouho do noci,“ řekl zdroj z Petrova okolí.

Film Ghoul je kanibalský thriller, který vznikal v cizině se zahraničními herci. Jákl ho prodal i do amerických kin, kam vstoupí na jaře.

„Ghoul je výraz z arabské mytologie. Označuje démona, neživou bytost, která se vyskytuje na místech s četným výskytem úmrtí a živí se lidskými ostatky,“ vysvětlil Jákl název temného thrilleru s prvky dokumentu, který vychází z příběhu ukrajinského kanibala Andreje Čikatila.

Jákl se nedávno před kamerou iDNES.cz rozpovídal o rodině:

16. února 2015