V gastronomii se pohybujete dlouho, ovšem je to teprve několik let, co jste ukončil výuční obor kuchař-číšník. Jak je na tom podle vás gastronomické školství v Česku?
Až na pár škol naše gastronomické školství dávno nešťastně zakrnělo, vyčerpané systémy před revolucí, doražené po ní. Praktici a profíci, kteří znali obor a uměli, dávno umřeli, nebo dávno odešli. Je to složité, jak to vysvětlit ve zkratce. Jako kdyby tam někde uvnitř Matrixu někdo organizoval skupinu lidí, kteří odmítli připustit, že se tady někdy v roce 1989 zvonilo klíči, nebo je o tom dodnes nikdo neinformoval.
Než začal loni covid, byly dlouho mouka, cukr a sůl označovány jako bílá smrt, ale jen co přišel první novinový titulek, že se blíží lockdown, vše se změnilo a lidé vykoupili všechnu mouku a ejhle, kde bylo zdravíčko?!