Josef Vojtek a Jovanka Skrčeská

Josef Vojtek a Jovanka Skrčeská - Vánoční večírek divadel Hybernia a Broadway | foto: Petr Jirkl pro iDNES.cz

Rocker Vojtek dámské spodní prádlo rád trhá, ale nerad ho kupuje

  • 25
Josef Vojtek nemá problém s nakupováním dárků a s nakupováním vůbec. V obchodech je akční, dlouho se v nich nezdržuje a kupuje, co ho na první pohled zaujme. Vyhýbá se jen oddělením s dámským spodním prádlem. Bývá totiž ženou a jejím intimním oblečením rád překvapován.

"Jsou věci, které by si dámy měly kupovat samy, aby své protějšky překvapily. Je přece pěkné, když se najednou zjeví něco krásného v nádherném oblečení. Já osobně mám nejradši takzvané škubací prádlo. Jak v něm tu svoji vidím, hned ho na ní roztrhnu. A je mi jedno, jestli bylo drahý. Když škubu, tak škubu," říká zpěvák. Kdyby na to přišlo, se spodním prádlem by si poradil. "Sobě ho kupuju a občas se i trefím," směje se. "Ale vážně. Zvládl bych to, míry samozřejmě znám, ty mám denně v ruce."

Vojtkovi na rozdíl od mnoha jiných mužů nakupování kupodivu vůbec nevadí, jen musí být podle jeho pravidel. "Když jdu nakupovat sám a mám na to klid, tak mi to nevadí. Hůř už snáším, když jsem jako garde, stojím hodinu v krámě a nic se neděje. Mám rád akčnost, daná věc mě musí trknout a když se mi líbí, tak ji prostě koupím a neřeším to. Buď ji pak vyměním, nebo se líbí," uvádí rocker.

Josef Vojtek a Jovanka Skrčeská

Obchody nenavštěvuje pouze o Vánocích, rád obdarovává blízké i během roku. "Myslím si, že by člověk neměl dávat dárky jenom o Vánocích. Pokud má člověk toho druhého rád, mělo by to být takové průběžné. Takže když se mi něco líbí, koupím to a neschovávám to pod stromeček. Vánoce jsou spíš dětská záležitost, i když my dva si samozřejmě taky něco dáme."

Dárky přinesl i na vánoční večírek U slepiček, kde se sešli jeho kolegové z divadel Hybernia a Broadway. Až do 5. ledna, kdy začnou zkoušky nového muzikálu Baron Prášil, se s nimi neuvidí.

Štěpánka Duchková s dvojčaty

Štěpánka Duchková s dvojčaty

Alan Bastien a Petr Muk

Alan Bastien a Petr Muk

O svátcích se ale nudit nebude. Po Štědrém dni, který stráví se svou partnerkou Jovankou Skrčeskou, navštíví své děti z předchozích vztahů. A že jich má poměrně dost. Z prvního manželství má syna, z partnerství se Sabinou Laurinovu dceru a z manželství s Libuší Vojtkovou dalšího syna. "Vánoce zvládneme v pohodě, máme domluvené návštěvy, v tom není žádný problém," uzavírá Vojtek.