Cannes 2008 - Dennis Hopper s manželkou a synem

Cannes 2008 - Dennis Hopper s manželkou a synem - ze zahájení 61. ročníku filmového festivalu (14. května 2008) | foto: Reuters

Rakovinou trpící herec Dennis Hopper požádal o rozvod

  • 2
Hollywoodský herec Dennis Hopper, který neúspěšně bojuje s rakovinou prostaty, požádal o rozvod. Třináctileté manželství chce ukončit pro neslučitelné rozdíly povah.

Soud v Los Angeles přijal žádost třiasedmdesátiletého herce, podle níž chce ukončit manželství s Victorií Duffyovou, s níž žije od roku 1996. Dennis Hopper v ní nabízí pro Victorii výživné. Dělení majetku se bude řešit teprve v průběhu procesu. Hollywoodský herec má s Duffyovou šestiletou dceru Galen. V žádosti o rozvod požaduje společný podíl na legálním a fyzickém opatrovnictví.

Hopper končí rozvodem už své páté manželství. Před Victorií byl ženatý s Brooke Haywardovou, Michelle Phillipsovou, Darií Halprinovou a Katherine LaNasovou.

Žádost o rozvod podal v době, kdy mu lékaři oznámili, že se jeho rakovina prostaty rozšířila do kostí.

"Na Dennise teď doléhá skutečnost, že konec už je velmi blízko. Věděl, že natáčení posledních dílů seriálu Crash probíhalo už skoro ve vypůjčeném čase. Jeho lékaři mu řekli, že už nejsou nadále schopni potlačovat nemoc a jeho stav se výrazně zhoršil. Dennis kvůli dehydrataci tři dny na natáčení chyběl, ale pak se vrátil, vrátil se na značky a díval do kamery. A opravdu, byl to jeho nejlepší herecký výkon," uvedl zdroj blízký Hopperovi.

Diagnóza rakoviny prostaty přišla loni v září jako blesk z čistého nebe. Dennis se zrovna chystal na vernisáž svých fotografií v Austrálii a musel ji okamžitě zrušit. Léčba u něj ale začala už příliš pozdě. Teď se hollywoodský herec snaží dokončit knihu svých fotografií, která má mít na 546 stran.

"Dennis tu knihu považuje za své dědictví a je šťastný, že ji může vidět hotovou. Ví, že konec se blíží, ale pořád se chová jako profesionál, jímž vždy byl. Dává vše do pořádku a se všemi se loučí," dodal zdroj pro National Enquirer.