Jack Brooksbank a princezna Eugenie v obrazárně Buckinghamského paláce po...

Jack Brooksbank a princezna Eugenie v obrazárně Buckinghamského paláce po oznámení zásnub (Londýn, 22. ledna 2018) | foto: AP

Britská královská rodina se rozroste. Princezna Eugenie je těhotná

  • 5
Princezna Eugenie (30) a její manžel Jack Brooksbank (34) čekají miminko. Buckinghamský palác oznámil, že dítě přijde na svět počátkem roku 2021. Z královny Alžběty II. (94) tak bude devítinásobná prababička.

„Její královská Výsost princezna Eugenie a pan Jack Brooksbank s radostí oznamují, že začátkem roku 2021 se jim narodí miminko. Vévoda z Yorku a vévodkyně z Yorku Sarah, manželé Brooksbankovi, královna a vévoda z Edinburghu jsou touto zprávou potěšeni,“ stojí v oficiálním prohlášení.

12. října 2018

Nastávající maminka se s novinou pochlubila i na sociálních sítích, kde sdílela fotku s bačkůrkami. „S Jackem se těšíme na začátek roku 2021,“ napsala ke dvěma snímkům.

Princezna, která je desátá v pořadí nástupnictví na britský trůn, si manažera nočního podniku vzala před dvěma lety v kapli sv. Jiří v areálu hradu Windsor.

Potomek princezny bude jedenáctý v pořadí následnictví na trůn a odsune strýce princezny prince Edwarda na dvanáctou příčku. Nicméně miminko královský titul mít nebude, protože nárok na něj mají jen děti mužských členů královské rodiny.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

Jack and I are so excited for early 2021....

25. září 2020 v 10:18, příspěvek archivován: 25. září 2020 v 12:13