Diskuze

Princezna Diana je i 20 let po smrti populárnější než princ Charles

Ve čtvrtek uplyne 20 let od smrti britské princezny Diany. Její památka je však stále živá a její vliv patrný. Blížící se výročí se projevilo záplavou speciálních vydání tisku a neodvysílaných dokumentů v televizi, ale také debatou, jaká byla Diana doopravdy a jak její smrt monarchii i celou zemi změnila.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dana Tenzler napsala vcera v 20:19

"Ale nevrhla se do nakupování šperků, jacht nebo koní - šla dělat něco pro lidi" jakoby NEnakupovani šperků, jacht nebo koní byla nejaka zasluha!8-o

Jako priklad to jsou pekne nesmysly!!, protoze:

1) Diana sperky kupovat nemusela protoze mela sve vlastni, dedicne od rodu Spenceru, ty ktere ji daroval Charles a jako manzelka naslednika trunu mela pristup k nesmirne zasobe sperku vlastnenych kralovnou Alzbetou, kteri ji kralovna ochotne kdykoliv pujcovala.

2) O nakupovani koni nemela zajem protoze - jak je velmi dobre dokumentovano - Diana je mela ve velke nelasce. Mozno rici ze az nenavidela vsechny ty hony a jine konske radovanky. Objevila se u nich jen tehdy, kde to bylo spolecensky nezbytne - kazdorocne v kralovskem Ascotu a kdyz Charles v prvnich letech jejich manzelstvi hral polo, pozdeji uz take ne.

3) nakupovani jacht ;-D

na to ani jako manzelka naslednika trunu ani po rozvodu proste NEMELA PENIZE!

Nehlede ani k tomu, ze by Britove dost tezce nesli aby naslednikova manzelka utracela za jachty z prijmu, ktery Charles dostava ze svych hrabstvi a majetku ve Walesu.Z tech jde nejen apanaz pro nej a jeho manzelku, ale take apanaz jeho synu. Kralovskou jachtu tradicne mel pouze britsky monarcha a nikdo jiny v kralovskem rode. Dokonce ani kralovna Alzbeta uz zadnou nema od te doby co Britannia byla dana do vysluzby!

To byl vlastne jeden z duvodu proc se Diana chytla Dodiho - imponovalo ji, ze vlastni jachtu na niz je mozne stravit prijemne tydny rekreace, mit soukromi a v mnoha pripadech se vyhnout pozornosti paparazzi odplutim.

0 2
možnosti

Ano, to neporozumění psanému textu je typické. Přitom nechválím Dianu za to,že něco nenakupovala, ale za to, že se místo toho, co by se věnovala plytkým zábavám kolem koní, psů nebo rytí zahrádky (jako její královské příbuzenstvo) - raději šla a děla něco pro potřebné.

V tomhle byla opravdu podobná Matce Tereze. Také se na to všechno mohla vykašlat - a nevykašlala se. Samozřejmě ji s MT nebudu porovnávat přímo, protože obě ženy měly jiné výchozí pozice. Každá měla svou vlastní parketu. Diana nebyla MT a MT zase pro změnu neprosadila to, co prosadila Diana (a co ji v konečném výsledku nejspíš stálo život - když šlápla na bábovičku zbrojařské lobby).

Millerová, vy s těmi vašimi drby z Austrálie. :-)

0 0
možnosti

Smrt mladého jedince je vždy tragédie.

Trochu mě ale překvapuje, že nikdo pořádně nezdůrazňuje důvody nehody.

- alkohol u řidiče

- pasažéři nebyli připoutaní

- vůz byl podle posledních info v minulosti těžce bourán a opraven a jeho deformační zony nevydržely, co měly. Vůz byl přitom na odpis již při první havárii.

4 0
možnosti

jediny kdo prezil nehodu, ac utrpel tezka zraneni byl bodyguard sedici vedle ridice - protoze byl zvykly si zapinat pas. Diana mela jeste vyssi pravdepodobnost preziti nez on, protoze sedela nejdale od nejhorsiho mista kolize (ridice). Kdyby ovsem mela zapnuty pas.....

2 0
možnosti

J10a46n 25H47l41e38d70í62k

30. 8. 2017 21:26

příliš všem sympatická nymfomanka, která poztrácela zábrany potřebné ke své státnické funkci, zřejmě měl Charles zlomyslné rádce, republikány ?

0 8
možnosti

P89e87t30r 44F93i11a30l40a

30. 8. 2017 21:51

Kdo je ta nymfomanka?;-D

Máte-li na mysli Dianu, tak si asi pletete pojmy s dojmy, Charles se musel dost snažit, aby si Dianu získal, ale sotva jí měl jistou, už jí byl nevěrný a příliš si jí nevšímal. Možná je nymfomanka Camilla, ale to bych si netroufal říct, nevím to.

Diana se chovala moderně a naprosto perketně, je to vidět i z toho, jak najednou anglická královská rodina změnila mnohé zvyklosti.

4 0
možnosti

Nechapu tu vecnou snahu je porovnavat a vybirat si jednoho pred druhym. Charlese mi bylo lito, ze nemohl zit svuj zivot tak, jak by chtel. Mozna by stacilo, kdyby jeho srdce nepatrilo zivotni nenaplnene lasce a vsechno mohlo byt jinak, urcite to neni zly clovek. A Diana do toho sla zas plna idealu, kdo by se nedokazal zamilovat do prince. Mlada, naivni a nezkusena, plna idealizovanych predstav. Na to nemusela byt v jadru psychicky labilni, to by dokazalo semlit vetsinu z nas.

7 1
možnosti

P12e85t27r 90F60i17a92l55a

30. 8. 2017 21:24

Charlese mi líto není, zavinil si to sám, a ta jeho životní láska se vdala dávno před tím, než poznal Dianu.:-)

S textem o Dianě souhlasím, a navíc jí Charles musel dost nadbíhat, než se zamilovala.... a hned po svatbě musela snášet jeho nevěru, věděli to všichni. A rodina rozhodla, že se nic neděje, takže to s ním vydržela až moc dost dlouho.

5 0
možnosti

Není divu. Na tom ta husička stavěla. Manipulovat veřejností přes media a očerňovat královskou rodinu. O slávu stála, plnit závazky z toho plynoucí se jí nechtělo. Charles je mi mnohem sympatičtější. Vzdělaný a chytrý člověk, který ví co dělá a co má dělat.

5 7
možnosti

P27e24t23r 56F22i11a33l36a

30. 8. 2017 21:36

Píšete nesmysly, pane Jirko a nechutně pomlouváte. Co ženy ve vaší rodině, ty nejsou husičky?;-D

Diana naopak velmi dlouho vydržela mlčet, ačkoliv jí byl Charles nevěrný hned po svatbě, možná už těsně před ní, ale královna rodina nařídila, že se musí tvářit, jako když se nic neděje.

Diana o slávu nestála, byla to šlechtická dívka, zvyklá na volnost. O slávu stojí manželka prince Williama, nechala se přeložit na jinou vysokou školu, aby se s ním mohla seznámit a nyní se úsilovně opičí po Dianě.

5 2
možnosti
Foto

Popularitu princezny Diany stále nechápu. Vždyť to byla obyčejná tuctová holka, která se stala známou jenom díky svému sňatku s princem Charlesem.

Prince Charlese je mi trochu líto. Je už v důchodovém věku a po celý svůj dosavadní život se připravoval na výkon svého povolání. A přitom není vůbec jisté, zda se k tomu svému povolání vůbec ještě dostane. Celoživotní korunní princ.

4 6
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Charles je a byl věrný své Camille, jen ho jeho rodina, postavení a okolí donutilo vzít si labilní neurotičku, fandím mu, ale králem bude William

14 5
možnosti

P52e79t62r 15F90i17a84l27a

30. 8. 2017 21:01

Není to pravda, Charles s Camillou se rozešel o dost dříve, než se seznámil s Dianou, a Camilla se vdala.

Rodina ho do Diany nenutila, vybral si ji sám a matince předvedl ke schválení. Byla to normální pohodová dívka ze šlechtické rodiny, neurotické problémy začala mít až v souvislosti s nevěrou manžela a životem v královské rodině, kdy se musela stále tvářit, že je vše v pořádku, královna jako tchýně musela být pořádně nepříjemná.

5 2
možnosti

J22a58r17d32a 66S85o84k22o67l

30. 8. 2017 18:17

Diana byla Princezna ale Charles??

4 0
možnosti

Charles je ve věku, kdy jiní odcházejí na odpočinek. Není králem a pravděpodobnost, že se jím kdy stane není zase tak velká. Očekává se nástupnictví jeho syna. Proč asi? Není to zarputilostí a mocichtivostí jeho matky, ani chybějící popularitou. Charles bude mít nějaký problém osobního ražení. Mě osobně připadá poněkud nezralý. Britové toho o něm jistě vědí mnohem více, a proto je Diana i 20 let po smrti oblíbenější.

5 0
možnosti

Charles králem bude. Je první v nástupnické linii a neexistuje síla, která by mu v tom mohla zabránit. Pouze jeho vlastní abdikace či smrt.

8 2
možnosti

Oženili ho s nemilovanou ženou, která se nedokázala vyrovnat se slávou. Pro mě zůstává sympatický Charles, nemohu si pomoci.

19 7
možnosti

Jako kdyby za něho to "Ano" u svatby řekl někdo jiný. ;-D Ji omlouvá alespoň její mládí v době svatby.

5 1
možnosti
  • Nejčtenější

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

22. března 2024  19:07,  aktualizováno  20:05

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

24. března 2024

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

26. března 2024  15:14

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila....

Budu upřímná, jedno dítě mi stačí, přiznává Patricie Pagáčová

22. března 2024

Moderuje jenom výjimečně. Patricie Pagáčová se cítí být především herečkou. I když na velkou roli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Konec konspirací. Diagnóza princezny Kate přepisuje příběh uplynulých týdnů

23. března 2024  17:15

V královské rodině představuje Kate (42) závan svěžesti. Z lavičky v rozkvetlé zahradě vyslala...

O panenství přišla Wilsonová v 35 letech. Lidé nemají být pod tlakem, říká

28. března 2024  18:18

Australská herečka a komička Rebel Wilsonová (44) prozradila, že o panenství přišla relativně...

Usadím se tam, kde najdu muže, říká herečka Vica Kerekes

28. března 2024  16:30

Slovenská herečka s maďarskými kořeny Vica Kerekes dnes slaví 43. narozeniny. Pracovně pendluje...

Otec umírá, chci se rozloučit, oznámila odchod ze Survivoru další celebrita

28. března 2024  13:49

Reality show Survivor Česko & Slovensko 2024 přišla o další účastníky. Kvůli vážné nemoci otce se...

Amouranth, Belle Delphine i Richardsová. Která vydělává na OnlyFans nejvíc?

28. března 2024  12:40

Některé kdysi nejvíce vydělávající tvůrkyně, jako třeba americká modelka Blac Chyna, už platformu...