Princ Harry nocoval v mrazáku, chystá se na jižní pól

  • 5
Britský princ Harry začal s přípravami na charitativní trekovou soutěž v Antarktidě. Aby zvládl extrémně vysoké mrazy na jižním pólu, strávil noc v ohromném mrazáku v hrabství Warwickshire.

V mrazícím zařízení se zkouší vojenská vozidla a princ Harry v něm strávil 20 hodin. Se čtyřmi kolegy z chystané expedice musel přestát teploty minus 35 stupňů Celsia a vítr o rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

Koncem listopadu se totiž zúčastní závodu v Antarktidě spolu s několika veterány a veteránkami britské armády, kteří přišli o některou z končetin ve válce v Afghánistánu. 

Devětadvacetiletý princ je patronem charitativní organizace Walking With The Wounded (Jdeme se zraněnými), se kterou již v roce absolvoval v roce 2011 část pochodu k severnímu pólu.

S britským týmem prince Harryho budou při 330 kilometrů dlouhém závodě k jižnímu pólu soutěžit i týmy z USA a z britského Společenství. 

S americkým týmem půjde i švédský herec Alexander Skarsgard, známý ze seriálu True Blood: Pravá krev. Členem družstva Společenství, tvořeným veterány z Kanady a Austrálie, bude anglický herec Dominic West, který hrál v televizních seriálech The Hour nebo The Wire - Špína Baltimoru.

Treková soutěž začne koncem listopadu a má trvat asi dva týdny. Předpokládá se, že účastníci za den urazí 14 až 19 kilometrů.

,

Britská královská rodina