Vévodkyně Meghan a princ Harry v dokumentu Harry a Meghan (2022)

Vévodkyně Meghan a princ Harry v dokumentu Harry a Meghan (2022) | foto: AP

Nikdo nevidí, co se děje za zavřenými dveřmi, říká Harry v dokumentu s Meghan

  • 48
Netflix zveřejnil trailer dokumentárního seriálu o mladším britském princi a jeho ženě s názvem Harry a Meghan. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu za něj údajně zinkasovali dva miliony dolarů. Kromě dosud nezveřejněných fotek a záběrů z akcí se prý diváci dočkají i dalších odhalení.

„Nikdo nevidí, co se děje za zavřenými dveřmi. Musel jsem udělat všechno pro to, abych ochránil svou rodinu,“ odpovídá princ Harry na otázku, proč se rozhodli udělat tento dokument.

„Když jde o tak hodně, nemá větší smysl slyšet ten příběh od nás?“ ptá se pak Meghan ve zmíněném traileru, jehož premiéru společnost Netflix zatím neupřesnila, měla by být ale v druhém prosincovém týdnu.

Na spolupráci se streamovací společností se Harry a Meghan domluvili krátce poté, co odstoupili z rolí předních členů britské královské rodiny před dvěma lety a přestěhovali se do Kalifornie.

V traileru jsou vidět soukromé fotografie ze svatby nebo výletu do Afriky, nechybí těhotná Meghan, ale také záběry, kde si utírá slzy. Tvůrci dokumentu se zřejmě nevyhnou medializované kritice britské monarchie včetně obvinění z rasismu, roztržce se zbytkem rodiny, především prince Harryho s otcem králem Karlem III. a starším bratrem Williamem. Zatím není jasné, zda se v dokumentu objeví i záběry z pohřbu královny Alžběty II., která zemřela letos v září.

Video k dokumentu Harry a Meghan přichází v době, kdy jsou princ William a princezna Kate na návštěvě USA v Bostonu a Buckinghmaský palác řeší, že dvorní dáma zesnulé královny, která je i Williamovou kmotrou, musela kvůli svým poznámkám o rase odstoupit z funkce. Navíc před pár týdny byla na Netflixu premiéra páté řady seriálu Koruna.

Příští rok vydává princ Harry knihu pamětí s názvem Spare (Náhradník). Vyjde 10. ledna, přeložena bude do šestnácti jazyků a ve španělštině ponese podtitul „Život ve stínu.“

Má to být „syrové a absolutně upřímné“ vzpomínání na život prince, který nečeká, že by se dostal na trůn. Obsah Harryho knihy je přísně utajován a poradci krále Karla III. prozradili, že žádným členům královské rodiny nebyla nabídnuta možnost vidět ani střípek z 416 stran, na nichž Harry popisuje své zkušenosti ze života v královské rodině.

Harry chodí na terapie i díky Meghan

Princ Harry nedávno prozradil, že má nové „zaměstnání“. Za americký start-up mluví o důležitosti terapie. „Ve chvíli, kdy jsem začal chodit terapii, mi to otevřelo oči. Procházel jsem životem v domnění, že existuje jen jeden způsob, jak žít. A terapie tuto bublinu rozbila,“ řekl vévoda ze Sussexu, kterého k terapiím dovedla manželka.

Princ se tématu dopadu terapie na jeho mentální zdraví věnoval v rámci summitu Masters of Scale, kde hovořil o tom, jak důležité je, aby vedoucí pracovníci firem dbali na duševní zdraví svých zaměstnanců.

Vévodkyně Meghan a princ Harry v dokumentu Harry a Meghan (2022)

Jako Chief Impact Officer společnosti BetterUp má od letošního července za úkol přispívat k různým iniciativám, včetně rozhodování o produktové strategii a charitativních příspěvcích a bude veřejně mluvit o tématech souvisejících s duševním zdravím.

Na summitu se kromě své zkušenosti s terapií otevřel i o koučování. „Když jsem pak našel cestu ke koučování, praskla další bublina a já si najednou uvědomil, že teď mám perspektivu a skvěle chápu svou hodnotu. Znovu jsem získal sebedůvěru, o které jsem si myslel, že ji nikdy mít nebudu,“ řekl princ Harry.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

10. září 2022

Úmrtí královny Alžběty II.

Sledovat další díly na iDNES.tv

Britská královská rodina