Princ George jako čerstvě tříletý (22. července 2016)

Princ George jako čerstvě tříletý (22. července 2016) | foto: Reuters

Prince George čeká učení, William a Kate mu vybrali soukromou školu

  • 11
Britského prince George, jenž v létě oslaví 4. narozeniny, čekají školní povinnosti. Na podzim začne chodit do přípravného ročníku. Rodiče mu vybrali soukromou Thomas’s Battersea School v londýnské čtvrti Battersea, informoval Kensingtonský palác na Twitteru.

Princ William a vévodkyně Kate budou mít doma předškoláka. Jejich prvorozený syn oslaví narozeniny 22. července a do školy tak nastoupí jako čtyřletý, což je v Británii běžné.

24.března 2017 v 18:04, příspěvek archivován: 27.března 2017 v 10:20

Find out more about Prince George here > https://t.co/m9VqjCQ4LH

V rozporu s nedávnou tradicí rodiče nevybrali malému Georgeovi školu Wetherby ve čtvrti Notting Hill, kam chodil William i jeho bratr Harry.

Školné na Thomas’s Battersea School je v přepočtu 180 tisíc za trimestr u dětí od čtyř do sedmi let, u starších školáků je to více. Mezi vyučované předměty patří mimo jiné umění, balet, divadlo, francouzština, hudba a tělesná výchova. V současnosti na soukromé škole studuje kolem 500 žáků.

Dosud princ George navštěvoval školku ve východoanglickém Norfolku, která se řídí principem Montessori a nabízí alternativní vzdělávání. Kvůli povinnostem prince Williama jako následníka trůnu se mladá rodina s tříletým Georgem a roční Charlottou před časem rozhodla přesídlit do Londýna. Do Kensingtonského paláce se chce přestěhovat v létě.

30. září 2016

,

Britská královská rodina