Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Předvádět prádlo, to je věda

  12:46
Na přehlídkových molech se dnes vedle modelek stále častěji objevují také muži Když se Andrea Verešová přizdobená ďábelskými růžky, svůdným úsměvem a prádlem Bruno Banani - mimochodem prvním testovaným ve vesmíru - objevila na mole, zadrželi dech snad všichni přítomní v sále. Proč?
Prohlédněte si bohatou fotogalerii.

Na tuto otázku existuje hned několik odpovědí. Andrea je samozřejmě nádherná žena. Navíc tu funguje povědomí, že je přítelkyní Jaromíra Jágra, muže vydělávajícího miliony dolarů ročně a jednoho z nejlepších hokejistů planety. Muži v sále se tak na chvíli vžili do jeho role. A ženy? I ty si prožily příjemné okamžiky.

Prádlo jim zjevně imponovalo, stejně jako vůně, kterou Andrea rozprašovala z flakonu do okolí - a navíc nebyla sama. Doprovázeli ji modelové, jejichž vypracovaná těla dávala zapomenout na oblibu českého piva i internetu u současné mužské populace. Jsou tedy přehlídky spodního prádla jiné než ty, kde se předvádějí klasické modely?! Nebo ještě jinak - jsou jiní ti, kteří prezentují tuto miniaturní módu na přehlídkových molech? Platí se jim víc za to, že ukážou maximum ze svého těla? Musí na něm více pracovat?

Co se vlastně platí
"Pokud jde o honoráře za přehlídky, je to složitější," tvrdí Rostislav Ježek z agentury Miss Models. "Na jednu stranu nerozhoduje, zda jde o prádlo, nebo o běžné oblečení. Platí se totiž nejen za pěkné tělo a tvář, ale také za jméno," dodává. Jakmile totiž dívka získá titul Miss, její honorář bývá automaticky mnohem vyšší.

Prádlo má ovšem v Česku jiné postavení než v zahraničí. Podle Ježka se na ně pohlíží jako na něco konfekčního, téměř podřadného. V zahraničí si na ně naopak najímají ty nejlepší dívky. Domácí firmy prý raději investují do honosného sálu, do pozvánek, do rautu - a do děvčat až na posledním místě. "Podle toho to také někdy vypadá," říká Ježek. Taktně mlčí o tom, co občas na přehlídkách prádla přivádí k zoufalství například Josefa Ťapťucha.

Tento návrhář již řadu let pracuje ve Francii (léta strávil například u Pierra Cardina) a má rád věci dokonalé. Tedy i manekýny. "Proboha, koho to tam berete?! Znuděné, prsa žádná, celulitida, opálené úplně jinde, než potřebují, chodit neumějí..."

Lze se však divit? Na přehlídkách prádla, které se občas pořádají v neuvěřitelných místech včetně starých nevytopených továrních hal, kde se dívky svlékají v úzkých chodbičkách a kamrlících bez jakéhokoli zázemí i soukromí, se honorář nezřídka pohybuje mezi 1500 a 3000 korun. Z toho si ještě agentura odebere nemalý díl, takže konečný výdělek je minimální.

Ano, existují také akce, kde dostane i v Čechách modelka deset až třicet tisíc za večer, ale to bývá výjimečné. Zpravidla jde o přehlídku zahraničního klienta, jenž chce kvalitu - a je ochoten ji také zaplatit.

Krásné tělo? To chce peníze
Být nejlepší ovšem něco stojí. "Někdo má dokonalé tělo a nemusí se mučit v tělocvičně, to je případ třeba Simony Krainové, ale takových je málo," tvrdí Milada Karasová z agentury Czechoslovak Models. "Platit si osobního trenéra, který vás přijde na osm i deset tisíc korun měsíčně, to si každá dovolit nemůže. Povinností každé manekýnky, nejen té, která chce předvádět prádlo, je samozřejmě o sebe dbát. Ale i v tom jde o peníze a o vrozené dispozice." Pak ovšem není divu, že přísným kritériím "prádlařů" odpovídá jen málokterá modelka, miss nevyjímaje.

"Kdybych měla vybrat někoho, kdo je ideální manekýnka pro prádlo, pak s klidným svědomím označím jen Andreu Oláhovou. Když ta si vezme tanga, má výrobce jistotu, že nebudou nikomu sedět lépe," konstatuje Jana Drastíková, která patřila před lety ke špičce českých modelek (mimochodem předváděla i pro značku Dior).

Dnes se podílí na přípravě přehlídek. "Bohužel u jiných se už objevují drobné chyby na kráse. Často jim 'klepají zadky', jak se říká v módním žargonu. Chybějící proporce v horním objemu upravíte vycpávkami - prádlařské firmy totiž dodávají běžně na přehlídky podprsenky ve velikosti 75 B - ale s hýžděmi nic neuděláte. Tanga ukážou všechno."

Muži dohánějí ženy
Mnohé manekýnky proto často platí za dokonalou postavu desetitisíce. Přesně podle hesla - dáš, dostaneš. Neboli za dobré míry lze požadovat dobrý honorář.

"Dívka s pěkným poprsím je v případě prádla samozřejmě 'prodejnější', ale záleží také na pěkně tvarovaných dlouhých nohách i všem ostatním," říká Milada Karasová. A tak mají plastičtí chirurgové žně - zvětšují prsa, odstraňují celulitidu a napravují spoustu jiných drobných vad. Ale pozor, silikonová vylepšení se netýkají jen žen.

"Trochu mě šokovalo, když jsem zjistil, že si už i naši modelové nechávají upravit tělo. Typickým příkladem je ona pověstná 'želvička', břišní svaly, kvůli nimž tráví muži spoustu hodin v posilovně nebo na sportovišti. Je ovšem pravda, že při chůzi na mole to pozorný divák pozná, silikonové svaly se chovají jinak než ty, které vznikly přirozenou cestou," říká Rostislav Ježek a dodává. "V zahraničí je celkem běžné, že si dívka s dokonalými proporcemi pro prádlo, které ovšem vytvořil za hodně velké peníze lékař a silikony, nechá zaplatit tučný honorář. České manekýnky většinou zvětšit prsa nepotřebují."

Možná i to byl důvod, proč před lety tak uspěla česká děvčata. Slovanky se svými tvary, které jim nadělila příroda, lehce trumfovaly ona pověstná "ramínka na šaty", jak se manekýnkám často přezdívá. Navíc byly sexy. O ceně manekýnky dnes občas rozhodují i jiné faktory. Ta, která se dostala do "rybníčku celebrit", chce víc. I to je možná důvod, proč si tolik manekýnek vybírá známé muže. Potom stačí doprovázet jej na různé akce a nechat se fotografovat všude, kde se cokoli děje.

Díky bulvárním časopisům pak ve společnosti vzniká dojem, že jde vlastně o skvělou manekýnku. Lidé z agentur si sice o této poptávce myslí své - ale je to byznys. "Dělat s ní je utrpení, sláva jí stoupla do hlavy, ale lidé ji stále vnímají jako miss," hodnotí jednu z děvčat módní návrhářka, která z pochopitelných důvodů nechce být jmenována - ani jmenovat.

Centimetry nechybějí, úsměv ano
Pro návštěvníka, který nechodí na módní přehlídky pravidelně, bývá překvapením poměrně častá absence úsměvů. "Andrea je v tomto případě příjemnou výjimkou, skvěle se s ní spolupracuje i v zákulisí," tvrdí Rostislav Ježek o Andree Verešové.

Jinak je však pravda,že se více než dívky usmívají modelové-muži. "Je to jednoduché, kluk sebe tak neprožívá, dělá si z toho legraci," říká o práci a výrazu manekýnů Milada Karasová, "navíc v zahraničí nemívají moc rádi kontaktní modelky, to si mohou dovolit jen opravdu ty top. Předvádí se přece móda, ne manekýnka. Označení 'ramínko' nevzniklo bez příčiny."

Velké taneční a přehlídkové show, které uvidíte například na módním veletrhu IGEDO v Düsseldorfu a kde je kontakt s publikem naopak nezbytný, jsou zatím v tuzemsku neuskutečnitelné. "Čtrnáct dní se tam nacvičuje, jezdí sem pravidelně jedna taneční skupina z Anglie, doplněná pohybově nadanými manekýnkami a manekýny. Ale tady na to nikdo peníze nemá. Nebo je nechce zaplatit," tvrdí Milada Karasová.

Bílé prádlo se bude na opáleném těle hezky vyjímat.

Sportovní spodní prádlo

ANO! Spodním prádlem se mladé ženě rozhodně zavděčíte.Před nákupem se ale ujistěte, zda dobře znáte míry své partnerky.

Barva marron neboli zajímavá hnědá s nádechem do fialova sluší všem barvám pleti, opáleným i "bledulkám".

Krajky, lesklý materiál, "zvedací" podprsenka, podvazky - to je prádlo, které muži na ženách milují. Proto jsou dokonce ochotni sami vstoupit do prodejen vyhrazených jinak jenom ženám.

Modelka předvádějící spodní prádlo

Modelka předvádějící svůdné spodní prádlo

Kolekce spodního prádla pro podzim a zimu 2001 představili v Miláně přední módní návrháři.

Kolekce Ivety Řádkové

Sportovní střih prádla uvítají nejen muži, ale také ženy. Výhodou je i příjemný materiál z mikrovlákna, který je prodyšný a velmi snadno se udržuje.

Pánské prádlo

Výhodou tohoto modelu jsou průsvitná ramínka, které ženy uvítají hlavně při nošení šatů na ramínka či tílek.

Sportovní pánské prádlo

Bílé prádlo s výšivkou

Modelky ve spodním prádle

Džínovina? Ne, pouze perfektní napodobenina včetně nýtků. A cena? Podprsenka kolem 2100, kalhotky 1100 korun.

La Perla je výzva pro luxusní ženy

Autoři: ,
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

18. dubna 2024

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

17. dubna 2024  12:12

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

Na pódia se vrátím, až mi to dovolí zdraví, říká Céline Dion k vzácné nemoci

24. dubna 2024

Céline Dion (56) fanouškům průběžně slibuje, že se vrátí ke koncertování. Zatím však vůbec netuší,...

Z řečí o stáří mám husí kůži, hýčkám si opožděnou pubertu, říká Remundová

24. dubna 2024

Premium Role lehce poťouchlé státní zástupkyně ze seriálu Případy 1. oddělení a starostlivé maminky s...

Taylor Swift trénuje tvrdě jako profesionální sportovci, tvrdí její osobní kouč

24. dubna 2024  14:04

Osobní trenér Taylor Swift (34) Kirk Myers (45) prozradil, jak se nejpopulárnější americká zpěvačka...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...