Felix Kjellberg má pod přezdívkou PewDiePie nejodebíranější kanál na Youtube

Felix Kjellberg má pod přezdívkou PewDiePie nejodebíranější kanál na Youtube | foto: Profimedia.cz

Slavný youtuber vtipkoval o drogově závislé Demi Lovato. Teď se omluvil

  • 26
Na slavného osmadvacetiletého youtubera s přezdívkou PewDiePie (vlastním jménem Felix Kjellberg) se snesla kritika za nevhodný obrázek, který nahrál na sociální sítě poté, co byla zpěvačka Demi Lovato (25) hospitalizována kvůli předávkování.

Švédský youtuber, který má na největším internetovém serveru pro sdílení videosouborů téměř 65 milionů odběratelů, přitom nedávno sám otevřeně kritizoval svého kolegu Logana Paula (23). Ten nahrál na známou sociální platformu video, ve kterém ukazuje oběšeného muže, kterého objevil na výletě s přáteli v japonském lese sebevrahů.

Nyní se sám ocitl pod palbou nadávek za svůj rádoby vtipný příspěvek na Twitteru. Ten zobrazoval zpěvačku Demi Lovato, jak prosí svou matku o peníze na hamburger, ale místo něj si jde koupit drogy. 

PewDiePie kritizuje ostatní, ale sám si dělá srandu z toho, že se někdo předávkuje? To je opravdu ubohé. Nedivím se, že jeho videa sledují už jen dvanáctileté děti,“ zní jeden z komentářů na Twitteru.

Přidává se i další uživatel: „No tak, Felixi. Zůstali jsme s tebou, i když jsi nadělal spoustu hloupostí. Nedělej si legraci z někoho, kdo bojuje se závislostí.“

Youtuber s největším počtem odběratelů a nejrychleji rostoucím videokanálem na světě se omluvil a obrázek odstranil. „Smazal jsem to. Nic jsem tím nemyslel. Nevěděl jsem podrobnosti o celé situaci. Teď vidím, jak jsem byl necitlivý, omlouvám se!“, napsal Kjellberg na svůj účet na Twitteru.

Demi Lovato byla před několika dny převezena do nemocnice v Los Angeles po předávkování. Některá média uváděla, že se zpěvačka předávkovala heroinem. Lovato před pár týdny přiznala, že po šesti letech abstinence má opět problémy s pitím.

Potíže se závislostí měla však i v minulosti. Nešlo jen o alkohol, byla závislá také na kokainu. Kromě toho bojovala s depresemi, trpí bipolární poruchou, prošla si bulimií a sebepoškozováním. Poprvé nastoupila do léčebny v osmnácti letech.

28. června 2018