Youtuber Felix Kjellberg a influencerka Marzia Bisogninová se vzali 19. srpna v...

Youtuber Felix Kjellberg a influencerka Marzia Bisogninová se vzali 19. srpna v Londýně. | foto: Profimedia.cz

Slavný švédský youtuber PewDiePie se po osmiletém vztahu oženil

  • 28
Slavný švédský youtuber s přezdívkou PewDiePie, vlastním jménem Felix Kjellberg (29), se v pondělí oženil. V Londýně si vzal svou dlouholetou přítelkyni, Italku Marziu Bisogninovou (26). Radostnou novinu oznámili manželé na sociálních sítích.

Švédský youtuber PewDiePie, který má na YouTube přes 99 milionů odběratelů, potěšil v úterý své příznivce radostnou zprávou. 

„Vzali jsme se! Jsem tak šťastný, jak jen mohu být. Mám štěstí, že mohu sdílet svůj život s touto úžasnou ženou,“ napsal na svůj twitterový profil ke čtyřem svatebním fotografiím youtuber s největším počtem odběratelů a nejrychleji rostoucím videokanálem na světě.

Felix Kjellberg a Marzia Bisogninová, která je také populární na sociálních sítích, se vzali v pondělí 19. srpna v Královských botanických zahradách na jihozápadě Londýna. Bylo to přesně na den osm let poté, co se seznámili. Svatba byla v úzkém rodinném kruhu za účasti nejbližších přátel. 

„Jsem šťastná, že mohu Felixe po zbytek našich životů nazývat svým mužem,“ svěřila se novomanželka v příspěvku na Instagramu. 

Marzia a Felix se seznámili díky kamarádovi Italky. Ten jí prý řekl, že na internetu hraje jeden blbec hry a že si tato videa musí pustit, protože to stojí za to. Marzia, která je známá jako CutiePieMarzia, následně Felixovi poslala e-mail s tím, že ji jeho vtipná videa zaujala, a oba se domluvili na společném osobním setkání. PewDiePie se pak ze Švédska za ní přestěhoval do Itálie. Později se, kvůli lepšímu připojení k internetu, přestěhovali do Anglie.

Kjellberg si kanál si založil v dubnu 2010 a o dva roky později začal jeho profil získávat na popularitě a dosáhl jeden milion odběratelů. Ještě tentýž rok po pár měsících jejich počet narostl dvojnásobně.

Nejdřív natáčel videa z počítačových her, takzvané „Lets Playe“ (Pojďme si zahrát), k vidění jsou na YouTube a prochází se v nich částí hraného titulu. Nejčastěji s mluveným komentářem. Kjellberg se čím dál více věnuje i neherním tématům.

Youtuber od roku 2012 spolupracoval s firmou Maker Studios, spadající pod značku Disney, která mu pomáhala s tvorbou videí a dojednávala další kontrakty. Také YouTube na základě smlouvy zařazovala jeho videa do prémiového kanálu YouTube Red. V únoru 2017 však o obě lukrativní smlouvy přišel, když zveřejnil videa s antisemitským obsahem.

VIDEO: Svatební video: Marzia & Felix - Wedding 19. 08. 2019: 

,