Komunisti na schůzi řešili, že jsem neměla podprsenku, vzpomíná Petra Janů

  • 29
Zpěvačka Petra Janů (69) zavzpomínala na své potíže s policií. V primáckém pořadu 7 pádů Honzy Dědka přiznala, že jich bylo několik. Před lety například dostala oficiální výtku k absenci spodního prádla při koncertování.

„Když jsem zpívala rockovou muziku, v Kutné Hoře komunistická buňka na schůzi řešila, že jsem neměla podprsenku pod tílkem. Napsali dopis na Pragokoncert: Zpěvačka vystoupila bez podprsenky (pod tílkem), což vyvolalo mezi mládeží zmatek a chaos,“ řekla se smíchem Petra Janů. „Tak jeden z ředitelů Pragokoncertu řekl Zelenkovi, to byl můj muž a manažer, aby mi nějakou koupil,“ dodala.

Toto vyrozumění od policie nebylo její první. Zpěvačka také prozradila, jaké problémy měla kvůli změně jména. Tu jí vnukl Jiří Suchý, když nastoupila do jeho divadla.

„Jiří Suchý tam vymyslel, že bych si měla změnit jméno, protože Jana Petrů už v Semaforu byla. A přitom to byl její pseudonym. A mně dodneška spousta lidí nemůže přijít na jméno,“ začala vyprávění zpěvačka.

„Za dřívějšího režimu jsem dostávala peníze z televize na jméno Petra Janů. Na poště ale byla paní, která to viděla v občance obráceně, že tam mám Jana Petrů. A ta paní trvala na tom, že mi ty peníze nedá, protože to tam mám obráceně. Tak jsem šla na policii a tam mně napsali: Držitelka OP používá v uměleckém životě příjmení Petra Janů,“ vzpomínala na trable, které jí přehození jména a příjmení neslo.

24. května 2022