Sopranistka Patricia Janečková na vystoupení v Polsku (Szamotuly, 5. ledna 2019)

Sopranistka Patricia Janečková na vystoupení v Polsku (Szamotuly, 5. ledna 2019) | foto: Profimedia.cz

Mám zhoubný nádor prsu, oznámila třiadvacetiletá zpěvačka Janečková

  • 19
Operní zpěvačka Patricia Janečková (23), která v roce 2010 vyhrála coby dvanáctiletá soutěž Talentmania, oznámila svým příznivcům na sociálních sítích, že je nemocná. Výsledky biopsie prokázaly zhoubný nádor prsu.

„Drazí přátelé, tento rok měl být plný krásných koncertů a divadelních představení. Všechno je jinak. Před pár dny jsem od lékařů zjistila, ze mě čeká velký boj. Rakovina byla, je a bude mezi námi a i když jsem si vždy myslela, ze mládí rovná se zdraví, není tomu tak. Výsledky biopsie prokázaly zhoubný nádor prsu,“ začala svůj příspěvek zpěvačka.

Na čas nyní musí opustit jeviště a zrušit všechny koncerty, aby mohla podle svých slov naplno bojovat a léčit se. „To ale neznamená, ze přestanu zpívat! Hned jakmile budu mít sílu, budu pro vás zpívat a nahrávat. Mě jen tak něco nedostane!“ uvedla a zmínila i Nadační fond For Artists, který byl založen na podporu umělců, pro jejich rozvoj, projekty a pomoc v těžkých životních situacích. 

„Život jde dál a já věřím, ze tento boj s pomoci lékařů vyhraju a zase se vrátím v plné síle. Všem přeji hodně zdraví, mějte se rádi a hlavně nezapomeňte a dbejte na prevenci!“ dodala.

Patricia Janečková v prosinci 2010 vyhrála finále soutěže Talentmania pořádané televizemi Nova a Markíza. Tehdy dvanáctiletá operní zpěvačka získala výhru ve výši téměř čtyř milionů korun. Šek jí předal slovenský operní pěvec Peter Dvorský, který přiznal, že jí vítězství upřímně přál. 

„V tvém hlase je vkus, inteligence, čisté srdce i čistý hlas,“ řekl Dvorský s dojetím dívce, která porazila více než 10 tisíc soutěžících, kteří do soutěže vstoupili.

VIDEO: Dvanáctiletá Patricia Janečková v Talentmanii: