Balkonová scéna byla úplně stejná jako při svatbě prince Williama.

Balkonová scéna byla úplně stejná jako při svatbě prince Williama. | foto: Reuters

ANKETA: Vyberte nej hvězdnou svatbu roku 2012

  • 2
Loni nebylo o nejpompéznější svatbě pochyb. Tak velká svatba, jakou měli princ William a Kate Middletonová, se dlouho neuskuteční. I v roce 2012 se ale braly páry s modrou krví a taky řada světových celebrit. Vybrali jsme pět různých svateb, zvolte tu nejhezčí.

Kopie královské svatby

Novomanželé odcházejí z katedrály.
Novomanželé odcházejí z katedrály.

Princ Guillaume a hraběnka Stéphanie

Podobně velkolepou svatbu jako loni Britové zažili obyvatelé Lucemburska. Princ Guillaume si vzal belgickou hraběnku Stéphanii v katedrále. Na obřad přijela řada zahraničních hostů a vysílal se přímým přenosem v televizi. Ženich byl v uniformě s šerpou, nevěsta měla bílé krajkové šaty. Nechyběl ani polibek na balkoně.

Obří večírek

Justin Timberlake a Jessica Bielová prodali své svatební fotografie časopisu...

Justin Timberlake a Jessica Bielová

Herci Justin Timberlake a Jessica Bielová pojali svou svatbu jako obří večírek pro stovku přátel. Všechny je odvezli do Itálie. Slavilo se několik dní a účet byl několik milionů. Pár ale dobře zpeněžil fotky ze svatby, takže se část nákladů vrátila. Bielová měla růžové šaty od Giambattisty Valliho a dlouhý závoj, Timberlake oblek, na jehož designu se sám podílel. Když nevěsta kráčela k oltáři, Timberlake jí k tomu hrál na kytaru a zpíval píseň, kterou složil jen pro ni.

Svatba s bříškem

Fotky ze svatby Drew Barrymore na obálce časopisu People
Drew Barrymore s manželem při odjezdu ze svatby

Drew Barrymoreová a Will Kopelman

Herečka Drew Barrymoreová se vdávala v červnu v decentních šatech značky Chanel, jejichž sukně byla pošita květinami a peříčky a černý pás zdůrazňoval rostoucí bříško těhotné herečky. Snoubenci si vyměnili sliby pod tradičním židovským baldachýnem zdobeným růžemi a krajkou.

Svatba na Facebooku

Priscilla Chanová a Mark Zuckerberg se vzali (19. května 2012).

Mark Zuckerberg a Priscilla Chanová

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg změnil v květnu svůj status na "ženatý". Svou dlouholetou přítelkyni Priscillu Chanovou si vzal během malého rodinného obřadu v kalifornském Palo Altu. Zuckerberg se ženil v tmavě modrém obleku a Chanová měla přiléhavé bílé šaty bez rukávů  a dlouhý závoj. Svatební prsten s rubínem pro ni údajně navrhl Zuckerberg sám.

Přírodní svatba

Paparazzi snímek svatby herečky Anne Hathawayové a Adama Shulmana
Anne Hathawayové se pletla vlečka pod nohy.

Anne Hathawayová a  Adam Shulman

Herečka Anne Hathawayová nechtěla se svatbou čekat, až jí doroste dlouhá hříva, kterou shodila kvůli natáčení filmu bídníci. Adama Shulmana si vzala v kalifornském městě Big Sur v září. Obřadu se zúčastnilo více než sto hostů, kteří se začali veselit už den předem na slavnostní večeři v hotelu Ventana Inn and Spa. Nevěsta kráčela k oltáři v šatech od Valentina, kterého rovněž pozvala. Jak dokládají ne příliš ostré paparazzi snímky, veselku novomanželé pojali velmi přírodně. Běh po louce ale nebyl pro herečku ve svatebních šatech jednoduchý.

Kdo měl nejhezčí svatbu?

celkem hlasů: 1217

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 úterý 15. ledna 2013. Anketa je uzavřena.

Anne Hathawayová a Adam Shulman
Anne Hathawayová a Adam Shulman 400
Princ Guillaume a hraběnka Stéphanie
Princ Guillaume a hraběnka Stéphanie 337
Justin Timberlake a Jessica Bielová
Justin Timberlake a Jessica Bielová 277
Drew Barrymoreová a Will Kopelman
Drew Barrymoreová a Will Kopelman 149
Mark Zuckerberg a Priscillu Chanová
Mark Zuckerberg a Priscillu Chanová 54

Britská královská rodina