Monika Absolonová coby Marie Antoinetta a zástupci řádu maltézských rytířů

Monika Absolonová coby Marie Antoinetta a zástupci řádu maltézských rytířů | foto: Marek Navrátil, iDNES.cz

Deset dní v Thajsku a z Absolonové je francouzská královna

  • 5
Těžké šaty s konstrukcí a pompézní paruka. Tak vypadala Monika Absolonová coby Marie Antoinetta na plese v pražském divadle Hybernia. Právě tam bude mít začátkem dubna premiéru jeden z nejdražších původních českých muzikálů Antoinetta - královna Francie s Absolonovou v hlavní roli.

"Kostým je docela těžký, ale je tak nádherný, že ho budu nosit moc ráda," komentovala svůj plesový oděv Absolonová. 

Zpěvačka na ples a první zkoušky muzikálu dorazila ještě v rytmu časového posunu, protože prvních deset dní nového roku strávila na dovolené v Thajsku. 

"Mám tolik práce, že jsem těch deset dní pro odpočinek našla horko těžko, ale stálo to za to," prohlásila.

Muzikál, v němž bude hrát titulní roli, už má konkrétní obrysy. Že půjde o velkolepé dílo naznačil už samotný dvorní ples královny Marie Antoinetty, na kterém produkce představila první kostýmy z dílny výtvarníka Josefa Jelínka i písně skladatele Jiřího Škorpíka.  

Příběh královny, kterou rozmařilý život přivedl po 22 letech na trůně až na popraviště, napsal Jiří Hubač, libreto je dílem Pavla Vrby a režie se ujal Radek Balaš. Ten je známý mimo jiné coby porotce z televizní soutěže StarDance.

Nákladnou scénografii má na starosti Ondřej Zicha, který je mimochodem i autorem dekorací ostravského muzikálového hitu Fantom Londýna. Londýňanka, zakladatelka legendárních STOMP Carli Jeffersonová pracuje na choreografických číslech, která prý divákům vyrazí dech. 

Monika Absolonová coby Marie Antoinetta

V rolích historických postav jako jsou král Ludvík XVI., jemu nejbližší šlechta, královská guvernantka, tvůrce gilotiny a další se představí Roman Vojtek, David Deyl, Dušan Vitázek, Vladimír Marek, Michal Novotný, Bohuš Matuš, Pavel Soukup, Renata Drössler či Vanda Károlyi Konečná.

,