Kníže Albert II.

Kníže Albert II. | foto: AP

Monacký kníže Albert II. se zbavil koronaviru a opustil karanténu

  • 19
Monacký kníže Albert II. (62) se vyléčil z koronaviru a opustil karanténu. S odvoláním na prohlášení knížecího paláce o tom informoval francouzský list Le Figaro. Nákazu testy u panovníka z rodu Grimaldiů prokázaly v polovině března.

„Lékaři, kteří pečovali o Jeho Jasnost knížete Alberta II. od počátku jeho nakažení, dnes dovolili, aby ukončil karanténu,“ uvedl v prohlášení knížecí palác. Představitel monarchie s 38 tisíci obyvateli se zotavil a je v dobrém zdravotním stavu.

Monako o pozitivním testu panovníka informovalo 19. března. Podle francouzských médií byl kníže Albert II. první hlavou státu, která se koronavirem SARS-CoV-2 nakazila. 

Virem se později nakazil i britský premiér Boris Johnson nebo princ Charles. Také následník britského trůnu se podle pondělního prohlášení vyléčil a byl propuštěn z domácí izolace. „Clarence House potvrzuje, že po konzultaci s lékaři je princ z Walesu mimo izolaci,“ uvedl tiskový zástupce následníka trůnu. Princ už podle prohlášení není infekční. 

Měl jen mírné příznaky nemoci COVID-19. Přesto šel do karantény na svém panství ve Skotsku, odkud pracoval. Kde se nejstarší syn britské královny nakazil, není jasné.

Buckinghamský palác již dříve oznámil, že královna Alžběta II. (93), která 19. března s manželem princem Philipem (98) odjela z Londýna do Windsoru, je na tom zdravotně dobře.

,

Britská královská rodina