Josef Vágner a slavík himalajský

Josef Vágner a slavík himalajský | foto: archiv J. VágneraKORZO

Mladý Vágner předběhl Slavíky, jednoho dostal předem

  • 66
Devatenáctiletý zpěvák Josef Vágner předběhl prosincový vyhlašovací večer Českého slavíka a jednoho dostal předem - slavíka himalájského v pražské zoo. Mladšího syna úspěšného hitmakera Karla Vágnera obdarovaly fanynky.

Adopční listina

Adopční listina slavíka himalajského

"Vím, že Zlatého slavíka není lehké získat, to je samozřejmě zatím doména Karla Gotta, ale aspoň můžu říct, že jakéhosi slavíka už mám," řekl iDNES.cz mladý zpěvák. "Sice není český, ale potěšil i ten himalájský," dodal s úsměvem.

Domácí zeď trofejí tak u Vágnera zdobí adopční listina, pod níž je podepsaný ředitel pražské zoo Petr Fejk. K adopci, za kterou stojí fanynka Dáda, došlo 20. září.

"Byla jsem na tvých několika letních vystoupeních a byl si super. Šla jsem také do zoo a vyhlídla jsem si slavíka himálajského, kterého bych ti ráda adoptovala, protože zpíváš jako on," stojí v dopise, který mladý zpěvák obdržel. "Doufám, že se ti bude líbit," dodala fanynka Dáda.

Dopis od fanynky Josefa Vágnera Dády

Josef Vágner se divákům představil v muzikálech Monte Christo, Bídníci, Miss Saigon, Kleopatra, či v nejnovějším Draculovi.

V úspěších pomalu dotahuje svou mladší kolegyni Ewu Farnou - v roce 2007 se stal Objevem roku, v témže roce také získal ocenění Zlatá a Platinová Česká 12 a letos v únoru získal se svým sólovým albem druhé místo v kategorii Objev roku v anketě nejprodávanějších nosičů za rok 2008 Deska roku.


Témata: Karel Gott, Zoo Praha