Miloš Zeman s manželkou přijeli na narozeninový koncert Daniela Hůlky

  • 44
Zpěvák Daniel Hůlka oslavil 50. narozeniny už 1. června, ale koncert, který si dal jako dárek, uspořádal až ve středu 13. června. Do pražské Lucerny dorazil i Miloš Zeman, který se netají svými sympatiemi ke zpěvákovi, jenž ho podporoval v obou prezidentských volbách.

Prezident Miloš Zeman přijel na koncert v doprovodu ochranky a manželky Ivany. Přivítal se s manažerkou zpěváka a zamířil do Velkého sálu Lucerny.

Podle pořadatelů oslavenci přijeli popřát i kolega Michal David, herečka Kateřina Brožová nebo zpěvákův přítel, kytarista, námořník a cestovatel Lubomír Brabec. Nechyběla ani jeho manželka Barbora s dcerou Rozárkou, která se narodila letos v únoru. Obě ovšem odešly ještě před začátkem koncertu.

Daniela Hůlku s Milošem Zemanem pojí letité přátelství. Zpěvák v roce 2013 o prezidentovi prohlásil, že je jeho idol. Tenkrát také kandidoval ve volbách za Stranu práv občanů Zemanovce. Přestože mu to nevyšlo, svůj vzor stále podporoval. Po vítězství v prezidentských volbách v roce 2013 i 2018 v Zemanově štábu zazpíval státní hymnu. Objevil se také na oslavách po druhém zvolení, kde kromě něj vystoupili také Michal David, Václav Neckář nebo Helena Vondráčková.

Před dvěma lety prezident udělil zpěvákovi medaili za zásluhy o stát v oblasti umění. Podle Blesku Hůlka cestou z Hradu vyznamenání ztratil a našel jej jeden z televizních redaktorů, který ho odevzdal hradní stráži.