Michael Douglas tvrdil,  že má Val Kilmer rakovinu

Michael Douglas tvrdil, že má Val Kilmer rakovinu | foto: Koláž iDNES.cz

Val Kilmer má stejný typ rakoviny, jako jsem měl já, říká Douglas

  • 1
Herec Val Kilmer (56) dlouhou dobu popírá, že by měl rakovinu. Na veřejnosti se v minulosti často objevoval s tracheostomickou kanylou, ale o onkologické onemocnění prý nešlo. Tvrdil, že měl jiné problémy. Jeho kamarád Michael Douglas (72) však prozradil, že rakovinu opravdu má a jeho stav je vážný.

Michael Douglas se o nemoci svého kolegy a kamaráda rozpovídal v rozhovoru s Jonathanem Rossem v pořadu Q&A. Uvedl, že Val bojuje s rakovinou jazyka stejně jako on v minulosti.

„Val je skvělý člověk. Potýká se se stejnou nemocí jako já. Bohužel to s ním však nevypadá moc dobře,“ sdělil.

„Jsem s ním. Modlím se za něj. Tato nemoc je přesně tím důvodem, proč jste o Valovi poslední dobou moc neslyšeli,“ pokračoval dál herec.

Před pár týdny se Kilmer objevil na veřejnosti bez tracheostomické kanyly. Média spekulovala o tom, že se u něj blýská na lepší časy a už je vyléčený. Podle Douglase tomu tak však není a je na tom naopak ještě hůř.

Minulý rok v říjnu přidal Kilmer na svůj profil na sociální síti prohlášení, že rakovinu nemá a jeho fanoušci se tak nemusejí znepokojovat. Zároveň ale poděkoval za obrovskou vlnu podpory a sdělil, že určité zdravotní problémy má, ale nespecifikoval je.

Jen pár týdnů poté médii proběhla zpráva, že Kilmer opět skončil v nemocnici s oteklým jazykem a nemůže sám dýchat ani mluvit. K tomu už se herec nevyjádřil.

Důvodů pro tracheostomii může být více. Pomáhá dostat kyslík do plic, když člověk nemůže normálně dýchat po úrazu nebo havárii, nebo když jsou jeho svaly velmi slabé. Umožňuje dýchání také v případě, že je hrtan blokován kvůli otoku nebo nádoru.

Val Kilmer se proslavil jako Jim Morrison ve filmu The Doors, dále snímky Top Gun, Batman navždy, Ostrov Dr. Moreau či Svatý. Herec byl ženatý s Joanne Whalleyovou. Vzali se v roce 1988 a rozvedli o osm let později. Mají syna a dceru.