Mayim Bialiková na People's Choice Awards (Los Angeles, 18. ledna 2017)

Mayim Bialiková na People's Choice Awards (Los Angeles, 18. ledna 2017) | foto: Reuters

Nevěřte všemu, co čtete, říká hvězda Teorie velkého třesku Bialiková

  • 35
Otázka platů v Hollywoodu je věčný problém. Herečkám se nelíbí, že vydělávají méně než mužští kolegové. Jiným zase vadí rozdílné honoráře v rámci stejného seriálu. Nedávno se hvězdy Teorie velkého třesku rozhodly vzdát části svých peněz, aby se rozdíly mezi nimi dorovnaly. Jenže není úplně jisté, jestli se to stalo.

„Neměli byste věřit všemu, co čtete,“ řekla Mayim Bialiková (41) pro magazín People a naznačila, že informace o gestu kolegů nemusela být úplně pravda.

„Myslím především záležitosti ohledně televize a filmu. Je tam hodně věcí, které se mění a jsou součástí byznysu, společností a financí. Jsou to věci, o nichž upřímně říkám svému právníkovi, aby mě vzbudil, až bude po všem,“ pokračovala herečka.

Mayim Bialiková (představitelka Amy) a Melissa Rauchová (hraje Bernadette) vydělávají podstatně méně v porovnáni se svými kolegy, kteří působí v seriálu Teorie velkého třesku déle. Obě herečky berou „jen“ 200 tisíc dolarů za epizodu, zatímco jejich kolegové Kaley Cuoco (Penny), Kunal Nayyar (Rajesh), Jim Parsons (Sheldon), Simon Helberg (Howard) a Johnny Galecki (Leonard) mají za jednu část milion.

V březnu se objevily zprávy, že se pětice herců nabídla, že se vzdá části svých honorářů v prospěch Mayim a Melissy (více zde).

„Jsem ráda, že můžu říct, že máme velmi soudržné obsazení a všichni víme, že naše síla je v jednotě. Všichni se opravdu máme rádi, rádi chodíme do práce a jsme velmi nadšeni, že natočíme ještě dvě série,“ dodala diplomaticky herečka, která v reálném životě vystudovala neurovědu a má také bakalářský titul z hebrejštiny a židovských studií.

Mayim Bialiková, jejíž prarodiče pocházejí z Polska, Československa a Maďarska a v 30. letech emigrovali do USA, je rozvedená a má dva syny. Rozchod s manželem Michaelem Stonem, kterého si vzala v roce 2003, oznámila na podzim 2012.