Matt LeBlanc

Matt LeBlanc | foto: Reuters

Hraji jen pro peníze, abych měl na zaplacení účtů, tvrdí Matt LeBlanc

  • 22
Herec Matt LeBlanc (50) upřímně přiznal, že nikdy nepovažoval herectví za svou životní vášeň či poslání. Hraní bere jen jako formu obživy. Hvězda legendárního seriálu Přátelé prý nikdy netoužila být hercem z nějaké vnitřní pohnutky.

„Je to prostě jen práce. Přijdu, pracuji a jdu domů. A výplatnice je pro mě zřejmě to nejdůležitější na celém procesu,“ řekl Matt LeBlanc listu The Times.

Herec si před účinkováním v Přátelích na živobytí vydělával jako tesař. Zároveň obcházel castingy a doufal, že se mu podaří získat nějakou zajímavou roli. Když mu agent zavolal, že ho přijali do připravovaného seriálu Přátelé, měl v kapse posledních jedenáct dolarů.

„To je pravda. Totálně jsem to podělal. Měl jsem si dávno celé měsíce předtím najít pořádnou práci, protože s jedenácti dolary v kapse daleko nedojdete. Nájem jsem měl na měsíc dopředu zaplacený, ale co ten další? Nevím. Vždycky jsem měl takový přístup, že prostě budu v pohodě. Nikdy jsem nechtěl být největší herec na světě, chtěl jsem jen platit účty. A pak přišli Přátelé,“ přiznal. 

Slavná role i Top Gear

Matt LeBlanc hrál v legendárním seriálu 10 let až do roku 2004. Po skončení Přátel natočil dvě řady seriálu Joey a pak se na šest let vytratil. Nikdo mu prý nenabízel žádnou roli, každý v něm viděl jen Joyeho Tribbianiho a navíc procházel těžkým obdobím.

„Rozváděl jsem se, měl jsem nové miminko, dceři diagnostikovali nějaké zdravotní problémy, bylo to drsné období. Práce nebyla prioritou. Uvědomil jsem si, že nejdůležitější věcí v životě je rodina. Takže jsem stiskl reset tlačítko a zaměřil se na věci, které byly opravdu důležité,“ řekl. 

Nyní je Matt LeBlanc moderátorem motoristického pořadu Top Gear a chodí s jeho producentkou Aurorou Mulliganovou. Naposledy hrál v seriálu Episodes, jehož pátá řada měla premiéru loni.