Nadya Sulemanová s dětmi v domě v Kalifornii | foto: Profimedia.cz

Matku osmerčat obvinili z podvodu kvůli sociálním dávkám

  • 5
Nadya Sulemanová čelí obvinění z podvodu. Podle losangeleské prokuratury žádala loni o sociální podporu, i když vydělala v přepočtu kolem 600 tisíc korun.

Matka osmerčat, která má ještě dalších šest dětí, se dlouhodobě potýkala s finančními problémy. Kvůli nim přišla o dům a hrozilo, že jí sociálka odebere děti. 

Nakonec začala vydělávat v striptýzovém klubu a natočila porno. Objevila se také v několika televizních reality show a zřejmě tam vydělala peníze, které nepřiznala v žádosti o podporu.

Podle kanceláře státního návladního ženu kvůli obvinění z podvodu zatím nezatkli, ale musí se dostavit k soudu. V případě uznání viny jí hrozí více než pět let vězení. 

Osmatřicetiletá Nadya Sulemanová byla poprvé na podpoře v roce 2012, kdy také vyhlásila bankrot. 

Nadya Sulemanová

Američanka se dlouhá léta bezvýsledně pokoušela otěhotnět přirozenou cestou. Podstoupila proto několik umělých oplodnění. Má celkem 10 synů a čtyři dcery. První syn se jí narodil v roce 2001. Rok na to porodila první dceru. Potom se jí ve třech po sobě jdoucích těhotenstvích narodily celkem čtyři děti, v jednom případě se jednalo o dvojčata. Osmerčata přišla na svět v roce 2009 (více zde).