Moderátora ČT24 Davida Borka začaly v přímém přenosu upravovat maskérky, ten je

Moderátora ČT24 Davida Borka začaly v přímém přenosu upravovat maskérky, ten je odehnal. | foto: Reprofoto

Na moderátora ČT se vrhly maskérky ve chvíli, kdy řešil exhumaci

  • 12
Nečekané zpestření nabídly divákům České televize v úterý odpoledne maskérky, které se uprostřed zpráv rozhodly "vylepšit" moderátora Davida Borka. Skočily do záběru a v živém vysílání začaly pracovat.

Moderátor zpráv Borek se ovšem náhlým vpádem vůbec nenechal rozhodit a ženy, které se pokoušely o přepudrování nosu a narovnání kravaty, bleskově odehnal. Pak pokračoval ve čtení, jako by se nic nestalo.

Trochu tragikomický rozměr celému faux pas dodal fakt, že dvojice maskérek před kameru skočila v momentě, kdy Borek zrovna předčítal reportáž o exhumaci těla palestinského vůdce Jásira Arafata.

Horlivým maskérkám ale nic nehrozí. "V tomto případě za vším stojí lidský faktor. V domnění, že jde pouze o čtenou zprávu, vstoupily dotyčné maskérky přímo do záběru na moderátora. Je to samozřejmě chyba, nicméně neumyslná, proto jsme celou věc vyřešili rozhovorem s nadřízeným," řekla iDNES.cz mluvčí České televize Michaela Fričová.

Nejde přitom o jedinou komickou příhodu z živého vysílání veřejnoprávní televize. Před několika měsíci musela moderátorka Daniela Písařovicová řešit náhlý problém, když se spojila s fotbalovým internacionálem Antonínem Panenkou. Tomu totiž v tu chvíli vypadl signál a do studia místo rozhovoru poslal jen krátké zaklení. (více o přešlapu zde)

,