Martin Zounar

Martin Zounar | foto: Herminapress

Potřeboval jsem si odpočinout, říká Zounar o pobytu v léčebně

  • 28
Herec Martin Zounar (50) po vánočních svátcích nastoupil na třítýdenní pobyt do psychiatrické léčebny Červený Dvůr poblíž Českého Krumlova. Říká, že si potřeboval odpočinout. Odmítá, že by ale za tím byly jeho problémy s pitím.

„Ne, ne, určitě ne! Opravdu jsem si potřeboval jen odpočinout, protože myslím, že i okolí ví, že toho mám opravdu moc. A bylo toho strašně. Za čtrnáct dní se těším domů,“ cituje Martina Zounara Blesk.

„Na Štědrý den jsem byl ještě s rodinou doma a sem jsem přijel sám autem pětadvacátého prosince. Dokonce se odtud vracím i volit! Není to tak, že bych tady byl zavřený pod nějakým dohledem. To v žádném případě,“ upřesnil.

Herec řekl, že svůj pobyt v zařízení, kde se léčila například Tereza Pergnerová, Šárka Ulrichová nebo Oldřich Kaiser, bere jako duševní očistu. Zounar jíž dříve přiznal, že měl problémy s alkoholem. Kvůli tomu loni přišel o řidičský průkaz, který má už zpátky.

„Ono je známo, že jsem takový kvartální… Prostě že se občas napiju! Ale není to tak, že bych v něčem jel! Jsou tady různé programy. Nejenom na tři měsíce, ale také na týden, čtrnáct dní nebo tři týdny. Tak jsem toho využil,“ dodal.