Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg. | foto: Facebook / Mark Zuckerberg

Zuckerberg bude trojnásobným otcem. S manželkou Priscillou čekají další dívku

  • 4
Generální ředitel společnosti Meta Mark Zuckerberg a Priscilla Chanová čekají třetí dítě. Novinku oznámil šťastný otec ve středu večer na svém Instagramu.

„Mnoho lásky,“ napsal Mark Zuckerberg, který se příští rok stane trojnásobným otcem. O oznámení informoval mimo jiné i list Insider.

Generální ředitel společnosti Meta tak oznámil, že on a jeho žena Priscilla Chanová čekají třetí dítě. Dvojici jejich potomků tak doplní další dívka. „S radostí se s vámi podělím o to, že Max (Maxima) a August budou mít příští rok novou sestřičku,“ napsal k příspěvku Zuckerberg.

Zuckerberg s Chanovou tvoří pár již od vysoké školy, manželství uzavřeli v roce 2012. Jejich svatba se konala den po primární veřejné nabídce akcií Facebooku.

Říkejte nám Meta. Zuckerberg oznámil přejmenování mateřské společnosti

Jejich nejstarší dcera Max se narodila v roce 2015. V den, kdy manželé oznámili její narození, také Zuckerberg odhalil svůj filantropický fond The Chan Zuckerberg Initiative. Jeho cílem je léčit světové nemoci během života jejich dcery.

Druhá dcera, August, přišla na svět v roce 2017. Před jejím narozením Zuckerberg oznámil, že si vezme dva měsíce otcovské dovolené. Jeho společnost Meta mimo jiné nabízí všem novým rodičům čtyři měsíce dovolené.

Být matkou je těžké, říká Zuckerberg a vymyslel pro manželku zlepšovák

Zuckerberg je aktuálně dvacátým nejbohatším člověkem na světě, podle Bloomberg’s Billionaires Index.