Madonna nikdy nebude femme fatale

  • 3
Anglická herečka Honor Blackmanová, v současnosti známá divákům především ze snímku Deník Bridget Jonesové, popovou hvězdu Madonnu nevnímá jako idol. Veřejně o ní totiž prohlásila, že Madonna nikdy nebude mít šanci stát se opravdovou "femme fatale" - osudovou ženou.

Hvězda anglické kinematografie poslední padesáti let se ve velšském Cardiffu v uplynulých dnech zúčastnila akce nazvané Dishonourable Ladies. Ta oslavuje světoznámé "femme fatales", mezi nimiž nechybějí například Greta Garbo, Mae Westová či Kleopatra.

Madonna, pro mnohé muže na celém světě žena největšího kalibru, se ovšem na seznamu těchto slavných celebrit zřejmě nikdy neocitne.

"Femme fatale musí mít kolem své osobnosti určitý nádech tajemna. V současnosti ale v naší společnosti žádná taková bohužel není. Všichni o dnešních celebritách vědí naprosto každou maličkost. Druh spodního prádla nevyjímaje. Padly návrhy, zda bychom nemohly mezi společensky a vůbec všeobecně nejvýše postavené ženy zařadit i Madonnu, vlastním jménem Louisu Veroniku Cicconeovou," sdělila Blackmanová.

Jak dodala, může zcela jednoznačně mluvit za všechny zúčastněné na akci Dishonourable Ladies. "Není toho hodna. Podle našeho názoru není především dostatečně ženská, aby pro nás mohla být v něčem vzorem," prohlásila Blackmanová na Madonninu adresu odměřeně.

Madonna se ovšem tímto sdělením nijak neznepokojuje. "Zajímalo by mne, kolik ženskosti mají ty čarodějky, které rozhodují o tom, která žena zaslouží veřejný věhlas," komentovala světoznámá zpěvačka zprávu z Cardiffu.