Lisa Marie Presleyová (Los Angeles, 7. května 2015)

Lisa Marie Presleyová (Los Angeles, 7. května 2015) | foto: Reuters

Presleyová přišla o syna, exmanžel jí chce kvůli alkoholu vzít i dvojčata

  • 9
Lisa Marie Presleyová (52) musela pochovat svého prvorozeného syna Benjamina Keougha (†27). Život si vzal vlastní rukou v jejím domě. Bývalá manželka Michaela Jacksona nyní nemovitost prodává. Nesnese pomyšlení, že by žila v budově, kde se syn zastřelil, navíc její zbraní.

Dcera Elvise Presleyho má podobně jako její slavný otec dlouhodobě problémy se závislostmi na drogách a alkoholu. Její bývalý manžel Michael Lockwood proto požádal soud o svěření jejich společných dvojčat do péče. Podle Lockwooda se jeho exmanželka topí v depresích a bude i do budoucna holdovat alkoholu, brát drogy a zanedbávat výchovu.

Lisa Marie Presleyová a Michael Lockwood mají dvě jedenáctileté dcerky, dvojčata Harper a Finley. Presleyová přišla 12. července tohoto roku o sedmadvacetiletého syna Benjamina, který trpěl depresemi a v jejím domě v Calabasas se zastřelil.

Lockwood a Presleyová se rozvedli po deseti letech manželství v roce 2016. Dosud nedořešili rozvod a soud o výchovu dětí. Lockwood vytáhl do boje s tím, že matka holčiček má silné sklony k závislostem a v minulosti měla velké problémy s drogami a alkoholem. Žádá proto o svěření dcer do své výlučné péče a odmítá péči střídavou.

Vnuk Elvise Presleyho Benjamin Keough spáchal ve 27 letech sebevraždu

Presleyová sice přiznává, že byla v minulosti závislá na opiátech a lécích na předpis, ale již tři roky prý zcela abstinuje. Lockwood ve své žádosti uvádí, že Lisa Marie má doma nezabezpečenou střelnou zbraň.

„Děti se otci svěřily, že matka chodila v roce 2017 po domě se zbraní v ruce. V jejím domě byla v čase úmrtí jejího syna minimálně jedna střelná zbraň a je nejasné, kde byla uložena a zda by se k ní Finley nebo Harper mohly dostat. Tím je výrazně ohroženo bezpečí mých dětí, což za těchto okolností ospravedlňuje svěření obou dcer do výlučné péče mně,“ píše v žalobě Lockwood.