Lejla Abbasová

Lejla Abbasová | foto: KORZO

Lejla Abbasová: Asi jsem se lehce zbláznila

  • 29
Moderátorka Lejla Abbasová, která se zviditelnila hlavně díky moderování reality show Big Brother, zkouší v současné době štěstí také v divadle. Její první šancí je divadelní hra na motivy románu Mefisto, kde ztvární roli Julietty.

"Na divadlo jsem opravdu nikdy nepomyslela ani v tom nejodvážnějším snu, přestože jsem kdysi chodila na dramaťák a chtěla jít na DAMU. Možná právě proto mám k divadlu a herectví naprostý respekt a jen přijetí role mi trvalo nějaký ten týden," říká Abbasová.

"Teď mám tak trochu pocit, že jsem se musela lehce zbláznit. Když totiž vidím všechny ty herce, jak jsou dobří a profi, uvědomuju si, že nemám žádné základy, neorientuju se v divadelní terminologii a vůbec je pro mě všechno úplně nové," přiznává.

A co je pro ní při hraní v divadle nejobtížnější? "Největší problémy mi překvapivě dělá mluvení nahlas. Pořád jen slyším od režiséra: nahlas, nahlas! Přitom jsem na to z moderace zvyklá, ale tady mám pocit, že když budu mluvit nahlas, ztratím emoce," míní Lejla, která před časem dostala i malou roli v hollywoodském filmu Letopisy Narnie.

Moderátorka, herečka, modelka
Dalo by se tedy říci, že se tato exotická kráska neživí jen moderováním, ale také modelingem a herectvím. Ona sama však prozatím o označení své osoby za herečku nechce ani slyšet. "Myslím si, že se o někom dá říci, že je herec nebo herečka, až po letech práce, letech zkušeností a množství odehraných rolí, z čehož já nemám ani jedno," vysvětluje.

"Moderace mě živí, ale pořád mě dokáže překvapit a hlavně mě pořád nutí na sobě pracovat. A modeling? Já jsem nikdy pořádně modelkou nebyla. Neměla jsem tak ostré lokty, ale je pravdou, že se ráda jednou za čas po mole projdu," přiznává.

Lejla a její nadace
Kromě zmíněných pracovních povinností se Lejla nejvíce točí kolem své nadace Asante Kenya. "Má nadace pomáhá vybraným projektům v Keni. Projekty jsem si pečlivě vybrala za pomoci mého kamaráda, jediného kolegy, kterého v nadaci mám. Společně jsme potom projekty objeli a vybrali nejdříve devatenáct z nich, teď se počet zúžil na patnáct," vypočítává.

"V Keni jsem strávila letošní léto a poprvé jsem tam vezla peníze. Peníze nedávám projektům, ale společně nakoupíme, co je potřeba na fungování projektu, což jsou převážně školy. Také mám dva sirotčince, projekt na výrobu tradičních předmětů a zemědělské projekty. Vymyslela jsem systém spolupráce, který se doufám osvědčí."

LUCIE VÁCHOVÁ pro iDNES.cz - MISS ČR 2003 přináší zaručené zprávy ze společnosti...