Larry King (New York, 1. prosince 2016)

Larry King (New York, 1. prosince 2016) | foto: AP

Slavný americký moderátor Larry King leží kvůli koronaviru v nemocnici

  • 27
Americký moderátor Larry King se nakazil nemocí covid-19. Leží již déle než týden v nemocnici v Los Angeles, kde ho nemohou navštěvovat ani jeho nejbližší. Informovaly o tom servery televizí ABC News a CNN s odvoláním na zdroje blízké rodině.

Sedmaosmdesátiletý King, který trpí cukrovkou, se během svého života potýkal s řadou zdravotních problémů. V roce 1987 moderátor prodělal srdeční infarkt. O dva roky později mu diagnostikovali rakovinu prostaty. Před třemi lety mu našli rakovinu plic, na kterou lékaři přišli při rentgenu v rámci rutinní každoroční kontroly.

Larry King, vlastním jménem Lawrence Harvey Ziegler, se narodil v roce 1933 židovským emigrantům z Běloruska. Svoji novinářskou kariéru zahájil na Floridě jako hlasatel místního rádia.

V roce 1985 poprvé usedl na moderátorskou židli vlastního pořadu The Larry King Show na zpravodajské televizi CNN, kde debatoval s prezidentskými kandidáty, filmovými hvězdami, sportovci i dalšími celebritami. 

24. srpna 2020

Během kariéry vyzpovídal 40 tisíc lidí, které si dokázal získat upřímným a nekontroverzním stylem. Svůj slavný pořad na CNN opustil po 25 letech v prosinci 2010.

Anistonová čelí kritice kvůli ozdobám s nápisem Naše první pandemie 2020

Larry King předloni v létě oznámil, že se rozvádí se svou sedmou manželkou Shawnou Kingovou, která je o šestadvacet let mladší. Spolu byli dvaadvacet let. 

Loni v létě přišel moderátor krátce po sobě o dvě děti. Syn Andy zemřel ve věku 65 let a necelý měsíc po něm i moderátorova dcera Chaia, které bylo 51 let.

Řady známých tváří bojujících s koronavirem se každým dnem rozšiřují u nás i v zahraničí. Mezi prvními celebritami, které se svěřily s tím, že onemocněly, byl herec Tom Hanks s manželkou Ritou Wilsonovou. Nemoc manžele postihla v polovině března loňského roku.

O pozitivním testu na covid-19 promluvily také české zpěvačky Hana Zagorová, Bára Basiková a Lucie Bílá, či modelka Alena Šeredová.  Onemocněli i herci Václav Kopta a Petr Čtvrtníček, který skončil na JIPce. Moderátoři Primy Libor Bouček a Pavlína Wolfová se nakazili také. 

24. září 2020

,