Květa Fialová

Květa Fialová | foto: Lucia Eggenhoffer

Osmdesátnice Fialová o kráse: Nic se sebou nedělám, jen jsem šťastná

  • 10
Dvaaosmdesátiletá Květa Fialová pořád srší optimismem, a na rozdíl od jiných žen v pokročilém věku si stáří užívá. Za svůj skvělý vzhled vděčí genům a pozitivnímu přístupu k životu, protože jak prozradila, o svůj vzhled prý nijak moc nedbá.

"Nic se sebou nedělám. Nebarvím si vlasy, ani si je nenatáčím, sama si je ostříhám. Na tlamu si dávám lenienskou mast, to je na dětskou prdelku," prozradila iDNES.cz herečka, která je neustále pracovně vytížená.

Květa Fialová totiž hraje každý den a to po celé republice. V Slováckém divadle v Uherském Hradišti účinkuje ve hře Oskar a růžová paní, a také ve hře Harold a Maud, ze kterou loni dostala Thálii. Na přítelkyně má prý čas jen v práci.

Recept na štěstí podle Květy Fialové

Štěstí je každá minuta, všechno kolem je zázrak, nevím jak to říct. Miluji Alberta Einsteina, který řekl: "Většina lidí ví, že něco nejde udělat, tak to nedělají. Pak přijde někdo, kdo neví, že to nejde, a udělá to a ono to funguje." Tak se snažím žít, protože líná huba, holé neštěstí.

Květa Fialová
Květa Fialová coby Albert Einstein v kalendáři Proměny 2010

Květa Fialová coby víla a na fotce Petra Kurečky jako Albert Einstein (kalendář Proměny 2010)

V životě jsou jen situace a jde jen o to, jak je přijímáme. Já všechno přijímám pozitivně, negativita pro mě neexistuje. Všechno se dá řešit. Čím víckrát dostaneš přes hubu, tím víc toho vydržíš. 

"S kamarádkami Naďou Konvalinkovou a třeba Danou Batulkovou hraji v divadle, ale mimo něj se nepotkáváme. Stále někde běhám. Často chodím mezi lidi a bavím se s nimi na besedách, pořád dělám osvětu," prohlásila herečka, která se nedávno představila i v roli moderátorky.

Fialová společně s Jakubem Žáčkem provázela vyhlášením cen bePROUD za přínos gay a lesbické komunitě.  

"Je to miláček, šlo mu to dobře," zhodnotila herečka výkon Žáčka, který s Ester Kočičkovou moderoval třeba nominační večer Českých lvů (více zde).

"Mám teď nejkrásnější období svého života, bude mi 83 a jsem šťastná. Lidi se tomu diví, ale je to tak, já to tak cítím," dodala věčně pozitivně naladěná Květa Fialová.