Krasobruslaři Vanessa Jamesová a Morgan Cipres (Kanada, 8. prosince 2018)

Krasobruslaři Vanessa Jamesová a Morgan Cipres (Kanada, 8. prosince 2018) | foto: Profimedia.cz

Krasobruslař Cipres je podezřelý ze sexuálního obtěžování nezletilé dívky

  • 4
Krasobruslař Morgan Cipres (28), který loni s Vanessou Jamesovou triumfoval na mistrovství Evropy v kategorii sportovních dvojic, čelí nařčení ze sexuálního obtěžování. Ve Spojených státech amerických se podle informací deníku USA Today vyšetřuje incident z roku 2017.

Morgan Cipres poslal teprve třináctileté dívce dvě obscénní fotografie, píše USA Today. Krasobruslař se tehdy omluvil, ale případ nyní znovu otevřelo Americké centrum pro bezpečný sport, které se na sexuální obtěžování ve sportu specializuje.

Fotogalerie

Elitní francouzská sportovní dvojice se v USA připravuje od roku 2016. O rok později se Cipres údajně nevhodně zachoval vůči mladé dívce, která se připravovala ve stejné skupině. Pak jejím rodičům poslal omluvný dopis. 

„Bylo to z mé strany nezodpovědné a opravdu toho lituji. Upřímně se omlouvám. Rád jsem na ledě spolupracoval s vaší dcerou a oceňuji vaši důvěru. Je mi to velmi líto a chci, abyste to věděli. Přijměte moji omluvu, prosím,“ napsal v dopise, který USA Today poskytla dívčina matka.

Cipres se tehdy chtěl s rodinou setkat, ale byl odmítnut. Rodiče si stěžují, že jejich dcera čelila nátlaku ze strany trenérů Johna Zimmermana a Silvie Fontanaové, aby o incidentu mlčela.

26. listopadu 2019 v 19:36, příspěvek archivován: 2. ledna 2020 v 12:26

Cipres s Jamesovou letos evropský titul obhajovat nebudou. Dopřáli si roční volno, aby nabrali síly a vydrželi do olympijské sezony 2022. To se uskuteční nejen ZOH v Pekingu, ale také světový šampionát ve francouzském Montpellier.

VIDEO: Krasobruslaři Vanessa Jamesová a Morgan Cipres (2017):

,