Císařův vnuk, premiérova žena, fotbalisté i herci. Prominenti s koronavirem

  • 2
Mezi lidmi nakaženými koronavirem je i spousta známých tváří. Nechybí herci a sportovci, onemocněli i politici. Některé celebrity jako modelka Heidi Klumová čekají na výsledky testů a zatím jsou preventivně v karanténě.

Oscarový herec s manželkou

Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilsonová (9. října 2013)

Hollywoodský deník Deadline před pár dny informoval, že se novým koronavirem nakazili americký herec Tom Hanks a jeho žena, producentka a herečka Rita Wilsonová. Nákazu jim zjistili v Austrálii, kde připravují natáčení filmu o Elvisu Presleym.

Hello folks. @ritawilson and I want to thank everyone here Down Under who are taking such good care of us. We have Covid-19 and are in isolation so we do not spread it to anyone else. There are those for whom it could lead to a very serious illness. We are taking it one-day-at-a-time. There are things we can all do to get through this by following the advice of experts and taking care of ourselves and each other, no? Remember, despite all the current events, there is no crying in baseball. Hanx

13. března 2020 v 3:08, příspěvek archivován: 16. března 2020 v 14:18

Bondgirl

Olga Kurylenko na Berlinale

Pozitivní testy na koronavirus měla i bondgirl z filmu Quantum of Solace, ruská herečka Olga Kurylenko. Na Instagramu vyzvala fanoušky, aby pandemii COVID-19 nepodceňovali a chránili sebe i své blízké.

„Jsem zavřená doma poté, co mi vyšel pozitivně test na koronavirus. Byla jsem nemocná asi týden. Měla jsem horečku a závrať, to jsou mé hlavní symptomy. Starejte se o sebe a berte to vše vážně!“ napsala herečka na sociální síti.

Topmodelka

Tom Kaulitz a Heidi Klumová na afterparty po Zlatých glóbech (Beverly Hills, 6....

Německá modelka Heidi Klumová musela do izolace od manžela, protože má podezření na koronavirus. Na výsledky testů stále čeká. Modelka měla všechny příznaky onemocnění COVID-19 a lékaři jí nařídili ihned karanténu.

„Jako mnoho z vás, byla jsem nemocná celý týden a bohužel, můj manžel, který se vrátil ze svého turné před pár dny, se cítí taky nemocný. Abychom se pojistili, jsme raději každý sám, dokud nebudeme mít výsledky testů na koronavirus. Nechceme šířit zárodky a riskovat onemocnění jiných lidí… ani u sebe navzájem,“ napsala Klumová na Instagramu.

Vnuk císaře a krále

Karel Habsburský (Lucemburk, 4. května 2019)

Novým typem koronaviru se nakazil i vnuk posledního rakouského císaře a českého krále Karel Habsburský. Informoval o tom 10. března server listu Kleine Zeitung, podle kterého je aristokrat a politik již několik dní v domácí karanténě.

„Myslel jsem si, že je to obyčejná chřipka. Když mi zavolal kamarád, že měl na jednom kongresu ve Švýcarsku pozitivní test, nechal jsem se taky otestovat,“ dodal vnuk posledního rakouského císaře Karla I. Výsledek na koronavirus byl podle něj pozitivní.

Manželka premiéra

Lídr kanadských liberálů a zároveň kanadský premiér Justin Trudeau se svou...

Koronavirem se nakazila manželka kanadského premiéra Justina Trudeaua Sophie. O výsledku testu informoval mluvčí premiéra. Ten zároveň zdůraznil, že premiérův zdravotní stav je dobrý a nemá příznaky, zůstane však čtrnáct dnů v izolaci. Zvlášť v izolaci je také jeho žena.

Fotbalisté

Fotbalisté Juventusu Turín slaví s pohárem pro mistry italské ligy.

Ve středu 11. března byla oznámena nákaza u obránce německého druholigového Hannoveru Tima Hüberse, který skončil v domácí karanténě. Později byl na nový koronavirus pozitivně testován i jeho spoluhráč Jannes Horn. Klub je v izolaci.

Tým španělských fotbalistů Realu Madrid je v karanténě poté, co měl jeden z hráčů pozitivní test na koronavirus. Informovalo o tom ve 12. března vedení španělské soutěže.

Italský fotbalový klub Juventus Turín 11. března oznámil, že byl pozitivně testován jeho obránce Daniele Rugani. Klub je v karanténě, stejně jako Inter Milán, proti kterému Juventus v neděli hrál.

V karanténě se nachází anglický fotbalový Arsenal, ačkoli nemá žádného přímo nakaženého. Jeho hráči však byli v přímém styku s majitelem Olymiakosu Pireus Evangelosem Marinakisem, který nedávno oznámil, že se nakazil novým typem koronaviru.

Koronavirem se nakazil trenér fotbalistů Arsenalu Mikel Arteta. Víkendový zápas jeho týmu proti Brightonu byl odložen a kluby anglické ligy svolaly mimořádné jednání o dalším programu soutěže, které hrozí přerušení. 

První případ nákazy oznámila také Chelsea, pozitivně testován byl mladý anglický reprezentant Callum Hudson-Odoi.

Cyklista

Cyklista Dmitrij Strachov (San Marino, 19. května 2019)

Během únorového závodu Kolem Spojených arabských emirátů se koronavirem nakazil ruský cyklista Dmitrij Strachov. Nemoc odhalil u člena týmu Gazprom-RusVelo až pátý test. Strachov je v SAE v nemocnici, ale cítí se dobře. Závod byl předčasně ukončen po páté ze sedmi etap. Místní úřady potvrdily, že se mezi jezdci a doprovodem objevilo šest případů nákazy, podle informací listu Gazzetta dello Sport byl počet dvojnásobný. 

Basketbalista

Francouzský pivotman Rudy Gobert se chystá na trestný hod.

Krátce před zápasem proti Oklahomě ve středu 11. března byl pozitivně testován na koronavirus jeden z hráčů basketbalového klubu NBA Utah Jazz. Podle neoficiálních informací je nakaženým Francouz Rudy Gobert. Utkání bylo okamžitě odloženo, zámořská basketbalová liga přerušila na neurčito sezonu.

Ministři

Ministr pro zahraniční obchod Franck Riester (Paříž, 15. října 2019)

Mezi nakaženými je francouzský ministr kultury Franck Riester, uvedla 9. března agentura AFP s odvoláním na jeho úřad. 

Australský ministr vnitra Peter Dutton oznámil, že se nakazil koronavirem a je v nemocnici. Podle agentury Reuters byl Dutton minulý týden ve Spojených státech a setkal se mimo jiné s dcerou amerického prezidenta Ivankou Trumpovou.

Ve čtvrtek 12. března byla oznámena nákaza u španělské ministryně pro rovné příležitosti Irene Monteroové, testům se tak podrobí celá vláda. Její partner a vicepremiér Pablo Iglesias je v karanténě. S ministryní se setkala také španělská královna Letizia, výsledky jejích testů však byly negativní.

Koronavirem se nakazili také íránská viceprezidentka pro záležitosti žen a rodiny Masúmí Ebtekarová a další tamní členové vlády jako ministr kultury Alí Asghar Múnesán, ministr průmyslu Réza Rahmání nebo viceprezident Eshák Džahangirí.

Politici a úředníci

Mluvčí brazilského prezidenta Fabio Wajngarten (vpravo) byl pozitivně testován...

Už dřív se nákaza potvrdila u tiskového tajemníka brazilského prezidenta Fabia Wajngartena, jenž se spolu s Bolsonarem nedávno setkal na Floridě s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Novým koronavirem se nakazil šéf italské vládní Demokratické strany Nicola Zingaretti. „Také mám koronavirus,“ oznámil 7. března.

Dalším nakaženým je šéf generálního štábu italské armády Salvatore Farina. Ten 8. března uvedl, že se své funkce zhostí z domácí karantény.

V pátek 6. března byla pozitivně testována na koronavirus britská poslankyně a náměstkyně ministra zdravotnictví Nadine Dorriesová. Informoval o tom server BBC s odvoláním na její prohlášení. Krátce předtím se poslankyně setkala v parlamentu se stovkami lidí a navštívila také recepci s premiérem Borisem Johnsonem, upozornil list The Times.

Nákaza mimo jiné postihla i íránského náměstka ministra zdravotnictví Íradže Haríršího. „Testy pana Haríršího, který byl v první linii v boji proti koronaviru, byly pozitivní,“ sdělil 25. února zástupce tiskového oddělení ministerstva.

Na nemoc COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, zemřeli podle dostupných informací také dva poslanci íránského parlamentu nebo 71letý Mohammad Mírmohammadí, člen úřadu, který radí íránskému duchovnímu vůdci ajatolláhovi Alímu Chameneímu.

,