Koranteng u soudu: Bulvár nemůže beztrestně lhát a rozbíjet rodiny

  • 55
Ve středu odpoledne pokračoval soud moderátora Reye Korantenga s vydavatelstvím Ringier Axel Springer. Hvězda televizních novin Novy se soudí kvůli článkům v bulváru o jeho údajné nevěře a za nepravdivé informace žádá omluvu.

Moderátor na druhé jednání přijel s tím, že zatím nepředpokládá uzavření sporu.
"Myslím si, že je to další stupeň jednání. Celkově od soudu očekávám, že rozhodne o tom, jestli je v této zemi možné beztrestně lhát a pomlouvat, rozbíjet rodiny, a nebo jestli to možné není," řekl Koranteng pro iDNES.cz.

Moderátor žádá omluvu za články v deníku Blesk, které vyšly loni, a podle nichž měl podvádět svoji manželku s milenkou Lenkou Lacinovou. Pár se měl poznat už před třemi lety při společných studiích na vysoké škole CEVRO.  

Koranteng je šestnáct let ženatý a s manželkou Monikou má dvě dcery, Vanessu a Sophii.

Rey Koranteng s manželkou Monikou a dcerami Vanessou a Sophií.

Žaloby na bulvár

Nejde přitom o první žalobu na vydavatelství Ringier Axel Springer kvůli pomluvám. Ústavní soud letos v lednu rozhodl, že Marek Vašut dostane rekordní odškodné milion korun za články v deníku Aha! o jeho údajné promiskuitě a depresích (více čtěte zde). 

Spisovatel Michal Viewegh zase požaduje vyšší odškodnění od bývalého vydavatele deníku Aha! za zprávu z roku 2009 o údajném poměru s milenkou a Ústavní soud jeho žádosti v březnu vyhověl.

Loni zase herec Lukáš Vaculík vysoudil na vydavatelství Bauer Media odškodné 300 tisíc korun za nepravdivé informace o jeho homosexuální orientaci. Pomluvu před šesti lety otiskl časopis Pestrý svět.