Kit Harington na cenách Emmy (Los Angeles, 22. září 2019)

Kit Harington na cenách Emmy (Los Angeles, 22. září 2019) | foto: AP

Harington po léčbě závislosti vyrazil do společnosti, rozhovory nedával

  • 2
Kit Harington (32) se poprvé od léčby závislosti na alkoholu ukázal ve společnosti. Dorazil do Los Angeles na udílení cen Emmy. I když herec vypadal ve formě a na pódiu pózoval s kolegy ze seriálu Hra o trůny, novinářům se vyhýbal a rozhovory nedával.

Kit Harington před pár měsíci skončil v exkluzivní psychiatrické léčebně v Connecticutu, kde se léčil ze stresu a závislosti na alkoholu. Pobyt v luxusním zařízení stojí měsíčně v přepočtu tři miliony korun. Klienty tam učí vypořádat se se stresem a negativními emocemi. 

Herec léčbu ukončil a nyní absolvoval první velkou společenskou akci. Jeho manželka Rose Leslie, se kterou žije v Londýně, ho ovšem nedoprovázela kvůli práci.

Představitel Jona Sněha byl nominován na cenu Emmy pro nejlepšího herce v dramatickém seriálu. Nominaci ovšem neproměnil, vyhrál zpěvák, herec a divadelní umělec Billy Porter za svůj výkon v seriálu Pose.

Herec po léčbě v Americe strávil léto s rodinou a přáteli. Pobyt v zařízení mu podle magazínu People prospěl a pomohl vyřešit jeho potíže.

Harington hrál Jona Sněha ve Hře o trůny osm let. Kvůli vyčerpání a stresu, ale také dlouhodobým potížím s alkoholem, se nechal hospitalizovat krátce před odvysíláním posledního dílu tohoto veleúspěšného seriálu.

„Kit se rozhodl využít volno ve svém harmonogramu jako možnost strávit nějaký čas v zotavovně, aby pracoval na osobních problémech,“ uvedl Haringtonův tiskový zástupce letos v květnu. 

23. září 2019