Donald Trump a Kim Kardashianová

Donald Trump a Kim Kardashianová | foto: AP

Skvělé setkání, okomentoval Donald Trump schůzku s Kim Kardashianovou

  • 9
Profesionální celebrita Kim Kardashianová (37) ve středu navštívila Bílý dům. U prezidenta Donalda Trumpa (71) se přimluvila za ženu odsouzenou na doživotí kvůli drogovým deliktům. Alice Marie Johnsonová (63) už za mřížemi strávila přes dvacet let. Podmínečně z rozhodnutí soudu být propuštěna nesmí.

Setkání s hvězdou reality show Keeping Up with the Kardashians potvrdil sám americký prezident Donald Trump na Twitteru. „Skvělá schůzka s Kardashianovou-Westovou, hovořili jsme o vězeňské reformě a o odsouzených,“ napsal šéf Bílého domu. 

31.května 2018 v 00:59, příspěvek archivován: 31.května 2018 v 12:01

Great meeting with @KimKardashian today, talked about prison reform and sentencing. https://t.co/uOy4UJ41JF

Po schůze s prezidentem Kardashianová, manželka rapera Kanye Westa, novinářům řekla, že jednání „vypadalo dobře“. Advokát Johnsonové prohlásil, že je teď na Trumpovi, zda udělením milosti „Johnsonové zachrání život“.

S jejím příběhem se Kardashianová seznámila na Twitteru. Johnsonovou v roce 1997 soud potrestal doživotím za desítky drogových transakcí v Memphisu, v nichž šlo o velké objemy kokainu. Odvolání i žádosti o zmírnění trestu byly neúspěšné. Bývalý prezident Barack Obama žádost o milost zamítl.

O výši trestu Johnsonové, která nebyla nikdy předtím trestána, se brzy objevily pochyby. Žena se za své činy omluvila a vyjádřila lítost. Zda Trump žádosti Kardashianové vyhoví, není známo. Mnozí o tom ale pochybují, protože prezident se už během volební kampaně přimlouval za co nejpřísnější tresty pro drogové dealery.

Kim Kardashianová sází v módě na styl lehké ženy:

30. září 2016

,