Kateřina Marie Tichá | foto: Petr Kozlík / SinglTon

Bála jsem se, že mě v Palestině provdají, ale našla jsem sebe sama, říká zpěvačka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Má za sebou průlomový rok. Vydala album Sami, začala hrát s kapelou Bandjeez, jíž zároveň pomohla dokončit desku zesnulého zpěváka a muzikanta Davida Stypky, a v létě vystoupila jako speciální host na osmi koncertech kapely Kryštof. Vedle toho jí vyšla básnická sbírka. Zpěvačka Kateřina Marie Tichá, která od roku 2013 spolupracuje s kapelou Jelen, konečně rozjíždí sólovou kariéru. „Neznám jediného člověka, který by se potkal s Davidem Stypkou a řekl by, že ho nijak neovlivnil. Měl neuvěřitelnou schopnost nadchnout,“ říká Tichá.

Před sebou máme dvě desky: Sami a Dýchej. První je vaše dítě a druhá bratranec?
První je moje prvotina. Konečně! (usmívá se) A druhá je Davida Stypky, který si ji bohužel už neposlechne... Tam jsem jen trochu pomohla.

Pozoruhodný zpěvák a muzikant David Stypka bohužel už není mezi námi, loni v lednu podlehl covidu a rakovině. Bylo mu jednačtyřicet let... Vám na vaší desce pomohl s jedním textem a nazpíval s vámi duet Divoká. Vy máte zase na jeho posledních dvou deskách na svědomí vokály. Jak dlouho jste se znali?
Od roku 2016. David jel s kapelou Bandjeez jako předkapela Jelenů, s nimiž zpívám od roku 2013. Jeli jsme podzimní a jarní turné, dohromady více než třicet koncertů. Strávili jsme spolu hodně času všichni pohromadě jako jedna velká parta. Pořád na to s kluky z kapely vzpomínáme jako na nejlepší období v našich hudebních životech. Byla to jízda! 

Taxikář mě vezl někam úplně pryč z města, arabsky si s Mohamedem pořád něco povídali, ale tomu jsem samozřejmě vůbec nerozuměla. Hlavou mi běželo: Aha, tak tady zůstanu, to bude místo mého posledního odpočinku.

Marie Ticházpěvačka

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma