Těhotná vévodkyně Kate a Meghan Markle společně vyrazily na vánoční mši

  • 17
Vévodkyně Kate (35) a Meghan Markle (36), která se v květnu stane manželkou prince Harryho (33), se konečně bok po boku představily britské veřejnosti. Se svými polovičkami, královnou Alžbětou II. (91) a dalšími členy královské rodiny je čekala slavnostní bohoslužba.

Zatímco těhotná Kate pro tuto příležitost oblékla výrazný vlněný kabát s károvaným vzorem značky Miu Miu, černou čepici a sukni nad kolena, Meghan byla umírněnější a zvolila dlouhý kabát značky Sentaler v barvě velbloud srsti, který sladila s hnědými doplňky.

Královský palác už dříve potvrdil, že americká herečka bude na Vánoce s princem Harrym a jeho rodinou na Sandringhamském panství a účastní se i bohoslužby.

Pro Brity jde o výjimečnou událost, protože dosud směli Vánoce do Sandringhamu jen členové rodiny, tedy ti, které k tomu opravňovalo krevní pouto, nebo ti, kteří se stali členy rodiny sňatkem s jejím příslušníkem.

Kate Middletonová, která se v dubnu stane trojnásobnou maminkou, výjimku před lety nedostala. Jako snoubenka prince Williama (35) trávila Vánoce se svými rodiči.

„V roce 2010 nebyla Kate pozvána na Vánoce, i když byla už zasnoubená s Williamem, stejně tak nesměl Mike Tindall na Vánoce, i když už byl zasnoubený se Zarou Phillipsovou. Jen manželky a manželé a nejbližší rodina dostávají pozvání… Monarchie sice trvá silně na precedentech a tradicích, ale také tvoří své vlastní,“ uvedl expert na britskou královskou rodinu Richard Fitzwilliams v rozhovoru pro deník Express.

,

Britská královská rodina