Karel Voříšek

Karel Voříšek | foto: FTV PRIMA

Karel Voříšek se vrací na obrazovku, ulovila ho Prima

  • 66
Devětačtyřicetiletý Karel Voříšek, který musel kvůli podezření ze spolupráce s StB opustit televizi Nova, opět usedne do moderátorského křesla. Bude moderovat hlavní zpravodajskou relaci u konkurenční FTV Prima. Až mu televize najde partnerku, vysílat prý může prakticky okamžitě.

"Karel bude obrovská posila, je to zralý profesionál, absolutní profík. Znám se s ním ze začátků novinářské kariéry a byl vždy seriózní a slušný. I proto ho chci do týmu," řekla iDNES.cz šéfka zpravodajství a publicistiky Jitka Obzinová.

Nyní působí na Primě dvě moderátorské dvojice Terezie Kašparovská s Tomášem Drahoňovským a Sandra Parmová s Romanem Fojtou. Kvůli Karlu Voříškovi televize vytvoří třetí moderátorské duo hlavních zpráv.

"Smlouvu jsem už podepsal, líbí se mi tady," prohlásil Karel Voříšek, který se už byl v nové práci podívat.

Moderátora Nova stáhla z obrazovky loni v listopadu. Tehdy se objevily zprávy, podle nichž měl Voříšek v 80. letech předsedat fakultní organizaci Socialistického svazu mládeže. V rámci této funkce měl prý zároveň informovat StB pod krycím jménem Renda (více zde).

"Když jsem četla zvěrstva o Kunderovi, tak úplně stejně pro mě platí presumpce neviny u Karla Voříška," řekla k obviněním Obzinová z Primy.

Karel Voříšek a Jitka Obzinová

Voříšek od začátku nařčení popírá a brání se také u soudu. Po pěti měsících distancu se nakonec dohodl na ukončení spolupráce s Novou, kde působil 14 let. Jeho kolegyně Markéta Fialová zůstala v Televizních novinách, které moderuje v pátek a v sobotu sama.