Pár horkých situací bylo, ale já si je nerad připomínám, říká Karel Šíp

  • 42
Karel Šíp se na poli televizní zábavy trefil do černého, jeho talkshow Všechnopárty oslaví jubileum. Moderátor, který si do pořadu zve sportovce, umělce, vědce, herce a mnohé další osobnosti společenského života, bude v 600. díle trochu bilancovat.

„Samozřejmě mě nenapadlo, že Všechnopárty budeme natáčet ještě za patnáct let, tedy v tomto roce. Myslel jsem si, že trvanlivost formátu je menší. Mám z toho pochopitelně radost, zájem diváků je v tomto případě životodárný,“ komentuje jubileum moderátor Karel Šíp.

Talkshow Všechnopárty se začala natáčet a vysílat v roce 2005. Hosty prvního vydání byli Karel Nešpor, Miroslav Etzler a Roman Skamene.

Karel Šíp říká, že každý host je pro něj inspirací. S lehkostí a nadhledem s nimi hovoří, jejich historky pak se zájmem glosuje a k dobru přidává i osobní zkušenosti. Na jevišti divadla Semafor tak vzniká otevřená a přátelská atmosféra, i když ne vždy je host mluvný.

„Pár horkých situací bylo, ale já si je nerad připomínám. V podstatě je úspěch, že i přes potíže se vždycky podařilo rozhovor dotáhnout do konce. Například Miroslav Krobot byl zvláštní případ v tom, že on bral náš rozhovor jako hru, bavilo ho, jak z něj páčím odpovědi. Na něj se nemůžete ale zlobit, ani já mu to dodnes nemám za zlé,“ vzpomíná Karel Šíp. 

Jubilejní díl bude věnován zábavným momentům a ohlédne se za uplynulými 15 lety, 31 200 natočenými minutami a 1 800 hosty. Nebudou chybět sestřihy s Karlem Gottem, Josefem Aloisem Náhlovským, Bolkem Polívkou nebo Miroslavem Hanušem.

„Od svých osmnácti let jsem v České televizi, tehdy ještě československé a jen jako řadový zaměstnanec. Dres jsem změnil jenom jednou, přestoupil jsem do tehdy první soukromé televize u nás. Po osmi letech jsem se ale vrátil zpět do mateřského oddílu, jehož barvy hájím dodnes, což je klubová věrnost, která jistě stojí za povšimnutí,“ dodává moderátor.