Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nabízeli nám za krále a královnu herce Afroněmce, prozradil Karel Janák

Režisér Karel Janák se proslavil především filmem Snowboarďáci z roku 2004. Jeho tvorba ovšem zahrnuje i spoustu dalších snímků a pohádek, aktuálně dokončuje seriál Agrometal a ve filmu je jeho posledním počinem výpravná pohádka Jak si nevzít princeznu, která vznikla v česko-německé koprodukci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

na tema vyberu multi-kulturnich typu pribeh z Japonska.

Par mesicu pred OH 2004 natacel Panasonic, jeden ze stezejnich olympijskych sponzoru, reklamu na sve vyrobky, urcenou ale POUZE pro domaci japonsky trh.

Scenar v kostce: olympijske finale 110m prekazek, bezci nekolika ras a narodnosti, favorizovany cernoch zaskobrtne, upadne ve finisi a Japonec vyhraje= symbol pro kvalitu japonskeho vyrobku nad ostatnimi.

Japonsky produkcni tym poslal agenta do Australie, nejblizsi zeme s radou rasovych typu, aby najali nekolik prekazkaru. Konkursu se zucastnil nas syn, tehdy 20lety a do te doby ve vekovych kategoriich jeden z narodnich finalistu. Klasicky nordicky typ, svetle blond vlasy, modre oci.

S nim kolega- typ svetlehnede vlasy a take afro-americky prekazkar, docasny navstevnik Australie.

K tomu pribyl v Japonsku dalsi prekazkar Afro-American a 4 Japonci. 3 bezci z Australie odleteli na 4 denni nataceni do Japonska. Vsechno probihalo dobre, nez produkci doslo, ze olympijske finale: 2 belosi, 2 cernosi a 4 Japonci preci jen nejsou dost realisticti.

Kde narychlo najit v Japonsku 1-2 Afro-Americany prekazkare, mimo zavodni sezonu? Expres import z Kalifornie by prodlouzil nataceni o dalsi 3 dny= prilis nakladne.

Jeden z japonske produkce navrhl, ze 1 nebo 2 Japonci dostanou filmovy make-up "cernosskeho typu" a jedem! Japoncici ochotni, zkusebne provedli u jednoho, ale kdyz prisel na drahu, ti dva Afro-Americani zacali okamzite hlasite protestovat, volat "rasismus! to je urazka!" a vyhrozovat okamzitym bojkotem.

Oba Australani stali stranou, nepletli se do konfliktu a jen mlcky vrteli hlavami, co ze ti Afro-Americani blbnou, vzdyt je to jen reklama pro japonsky trh!

Nakonec japonska produkce musela ustoupit a "olymijske finale" melo jen ty 2 Afro-Americany ...ale stejne podle scenare ten "favorit" zaskobrtnul a "vyhral" Japonec!;-)

1 0
možnosti
MH

Janák má za tohle respekt. Naštěstí tady v Česku si to ještě může dovolit odmítnout, kdyby to udělal někde v Británii, nebo USA, tak už si neškrtne.

8 0
možnosti
Foto

Když vsledujete německou televizi, vidíte třeba jako komentátory nebo reportéry převážně na první pohled neněmecké tváře. Mají sice německý pas, mluví velmi dobrou němčinou, ale je na nich vidět, že přišli oni sami nebo jejich rodiče ze zcela cizí kultury. Němci zřejmě na taková místa nemají šanci.

Stejně tak i reklamy, jako manekýni nebo manekýnky jsou vybíráni zmínění afroněmci. Přitom podíl těch, co mají opravdu africký původ je pod procento- migrační zázemí má však více, než 20% německých občanů. Převažují Turci a Arabové. Ti se prosazují v politice, jako poslanci.

2 0
možnosti
JN

Bohužel se nějaké barevné reklamy dostaly i do českých tv kanálů, aspoň vím kde si nikdy nic nekoupím

1 0
možnosti
OO

O60l73d38a 43O76l81e43š

27. 1. 2023 18:43

My si volíme do parlamentu afroznásilňovače, naštěstí brzo poputuje kam patří.

0 0
možnosti
SW

Dela si Janak srandu s tim Afronemec nebo je to urputne politicky korektni prepis? Clovek uz u ceskych 'novinaru' nevi, protoze pisou Afroamerican o cernosich z Karibiku, Anglie ci Afriky a pak nasadi vsemu korunu spatnym prekladem slovniho spojeni people of colour, ktere prekladaji jako barevny (coloured). Tak nevim.

Jinak do ceskych realii pro cesky trh a ceskeho divaka je ceskonemecka pohadka s cernochy tak trosku pest na oko, ale verim, ze kdyby to byla nejaka africka pohadka s cernochy, tak by to skoro nikomu nevadilo. Do CR se to proste nehodi, stejne jako reklamy nebo modni katalogy, ze kterych si ma bezny bily Cech vybirat. Nemecko je tak zbabele kvuli sve minulosti, ze prejmenovava pilne ulice i stanice metra a cpe diversitu tak moc, ze by americti kolegove mohli jasat. Je smutne, jak se zapadni svet zblaznil.

5 0
možnosti
MM

to je stejne, jako kdyz Anglicani zasadi herce karibskeho nebo africkeho puvodu do tradicnich divadelnich her Oscara Wildea, odehravajici se v anglicke aristokraticke a vysoke mestanske spolecnosti 19.stoleti.

7 0
možnosti
MN

Pokud progresivisté požadují diverzitu ve filmech tak je poměrně logické, že požadují diverzitu i ve společnosti.

Je pak nadevší pochybnost, že ty statisíce Afričanů přes Středozemní moře do EU navážejí naprosto plánovitě aby uspokojili svoje pomatené sny.

2 0
možnosti
TT

Když má princezna zachraňovat prince, můžou už být oba klidně černí jak moje duše. Feminismus a multikulturalismus jedno a totéž jsou.

0 0
možnosti
RO

R48o30m90a32n 34O46l57á75c61h

26. 1. 2023 21:30

To jste trefil. V pohádkách je možné všechno. A vždycky bylo, nemusely čekat na vaše svolení ;-D

0 0
možnosti

Otazka zni asi takto - jak mohl byt v Evrope jakykoliv African slechticem, nebo kralem, kdyz otroctvi zrusila jako prvni Britanie v roce 1833, Francie v roce 1848 a nasledne az v roce 1863 Nizozemsko.....

Ve svete a hlavne na Zapade existuje “boj” za narovnani historie.

Jenze existuje siroka vrstva kulturnich, udajne pokrokovych, idiotu, kteri si narovnani historie predstavuji jako nasilnou deformaci historie a zamlcovani historickych udalosti....

A tak vznikaji pohadky pro deti, kde v dobovych kostymech slechty z davnych stoleti pred zrusenim otroctvi vystupuji Africane.

4 0
možnosti
RO

R16o26m78a29n 75O12l29á55c85h

26. 1. 2023 21:02

Ano, pohádky musejí být historicky i etnologicky přesné, jinak je to jen oblbování dětí. Možná by tedy bylo lepší všechny pohádky zakázat, protože vašim kritériím nevyhovuje asi ani jedna ;-D

1 4
možnosti
Foto

Příště místo princezny bude princ se zlatým dildem v zadku

8 0
možnosti
AK

To mluví o filmu Jak si nevzít princeznu? Tak zrovna ten nekopíruje žádnou tradiční pohádku, je natočený podle moderního scénáře Petra Hudského. Odehrává se ve fantasy bezčasí, kostýmy a výprava neodpovídají žádné historické epoše a postavy se chovají moderně. Takže by v něm nějaká tmavší postava vůbec nemusela vadit, nebyl by to o nic větší "nonsens" než emancipovaná princezna nebo šlechta, která považuje nešlechtice za sobě rovné.

3 5
možnosti
PP

P66a42v14e21l 12P57a43k37a

26. 1. 2023 15:06

bohužel v tomto článku to nenapsali úplně přesně. Janák jako hlavní důvod, proč se na krále a královnu nehodili černoši bylo to, že pro postavu jejich (vlastního) syna byl již vybrán M. Adamczyk a jaksi by to geneticky nesedělo. Že se černoši v roli krále/králvny do české pohádky nehodí zmínil, spíše jen jako druhotný důvod

2 1
možnosti
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

18. dubna 2024

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

Kameraman žaluje Megan Thee Stallion, byl nucen sledovat její sex se ženou

25. dubna 2024  12:38

Americká raperka a držitelka několika cen Grammy Megan Thee Stallion (29) čelí žalobě svého...

Moderátorka Porupková ukázala jizvu v dekoltu a promluvila o rakovině

25. dubna 2024  10:48

Moderátorka zpráv FTV Prima Soňa Porupková (34) se na sociální síti svěřila fanouškům s tím, že má...

Berenika Kohoutová je těhotná. Nechtěla jsem to dávat na Instagram, říká

25. dubna 2024  9:14

Berenika Kohoutová oznámila své druhé těhotenství netradičně v novém hudebním videoklipu k...

Nešetřím se ani po kolapsu. Tělo beru jen jako pracovní nástroj, říká Kozub

25. dubna 2024

Premium Jak může zvládat všechno, co dělá, a přitom to dělat dobře a úspěšně? „Když se naučíte spát pět...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...