Karel Gott si dal netradiční dárek k narozeninám, nahrál píseň s dcerou

  • 14
Zlatý slavík Karel Gott (79) oslavil před pár dny narozeniny a nadělil si podle svých slov dárek srdci nejbližší. Duet se svou dcerou Charlotte, který se stal titulní písní k nové pohádce. V té si zpěvák dokonce zahraje po boku obou svých dcer.

Poté, co si Karel Gott zahrál v Troškově pohádce Z pekla štěstí, jeho filmová kariéra pokračuje pohádkou Když draka bolí hlava. „Dostal jsem nabídku vybrat si ze dvou rolí, a to buď roli krále nebo kováře. Nakonec jsem se rozhodl pro roli kováře, protože budu mít větší možnost zahrát si s dětmi,“ přiznal Gott s tím, že jeho vnučku ztvární dcera Charlottka. V pohádce si však zahraje i mladší dcera Nellynka. A aby toho nebylo málo, Charlotte s ním nazpívala titulní píseň.

Videoklip už spatřil světlo světa a pro Karla Gotta to byl ten nejkrásnější dárek k narozeninám, které oslavil o víkendu. „Jsem nadšený. Písničky jsou důležitou součástí pohádky a já věřím, že se máte na co těšit,“ dodal s tím, že se zde objeví hudba renomovaných autorů jako je Václav Patejdl, Michal David či Igor Timko.

Natáčení celovečerní pohádky probíhalo pětadvacet dní. Filmaři nejčastěji pobývali na Budatínském zámku v Žilině, Hrčavě, Dolní Lomné, Pralese Mionší, Hrádku, Třinci či na Karvinském zámku. 

V pohádce uvidíme divočáky, daňky, koně či klokany. V novém klipu se dokonce objeví i sám drak Čmoudík, kterého vytvořili českoslovenští loutkáři. Ti při výrobě propojili tradiční technologii s moderními prvky.

Charlotte Gottová a její filmový bratr Aleš Nykodým ve společnosti draka, kterého nechala produkce filmu pro pohádku speciálně vyrobit. Ve filmu nebudou chybět ani speciální efekty, které už jsou ale doménou postprodukce.

Kdo kromě Karla Gotta se v pohádce ještě objeví? Herečka Kamila Magálová, Zuzana Mauréry či herec Miroslav Šimůnek. Chybět však nebudou ani nové tváře, jako je Zuzana Žáková coby princezna Adélka či Jakub Jablonský jako princ Janko. 

Významnou roli v pohádce budou hrát i hlasy známých osobností. Českou hlavu draka bude mluvit Libor Bouček, slovenskou Igor Timko. Zazní i hlas Václava Postráneckého, který promluví jako starý Drak. Premiéra pohádky je plánovaná do pražského kina Lucerna na 24. října 2018.