Jim Carrey přiznal boj s depresemi. Už bývám někdy i šťastný, říká

  • 11
Komika a hollywoodského herce Jima Carreyho (56) mnozí znají jako neúnavného baviče, co překypuje humorem. Herec nyní přiznal, že celé roky bojoval s depresemi. Psychické problémy jsou však podle něj už na ústupu, s čímž mu pomohla i láska k malování.

„Teď už deprese, které jsem míval dlouhé roky, nemám. Cítím se jako znovuzrozený, protože chápu, že i když prší, jednou to přestane a já se v tom neutopím,“ přiznal herec v rozhovoru pro iNEWS.

Fotogalerie

O svých problémech promluvil také v dokumentárním snímku Jim & Andy: The Great Beyond, jehož premiéra byla v září loňského roku. Herec prozradil, že se nyní už někdy dokáže cítit šťastný, ale mohlo by to být i lepší. 

„To, co se momentálně děje v mém životě, je opravdu skvělé, ale pořád se tam objevují i negativa. Někteří lidé se v průběhu posledních let dostali do mého života, aby se pokusili ulomit pro sebe kus mého ‚Zlatého grálu‘. Ten se ale zlomit nedá a tak se o to snaží nejrůznějšími způsoby,“ vyjádřil se herec.

Narážel i smrt své přítelkyně Cathriony White, která před dvěma lety spáchala sebevraždu. Její rodina herce obvinila, že v tragické smrti hrál důležitou roli, protože ve stejný den se s ní rozešel. Navíc ji měl údajně i úmyslně nakazit pohlavními chorobami. Herec na nařčení pozůstalých zareagoval velmi ostře. Byl přesvědčený, že z něj jen chtěli vytáhnout peníze a obvinění označil za nepodložená. 

Jim Carrey prozradil, že se s depresemi vyrovnával po svém. Jeho velkou láskou, která mu také pomohla, se stalo malování. 

„Některé umělecké práce potřebují víc než vášeň. Nebojte se ušpinit si ruce. Moje vášeň je umění a pomáhat sociálně smysluplným projektům,“ dodal ke své tvorbě Carrey.

Jim Carrey

Narodil se 17. ledna 1962 v Kanadě jako James Eugene Carrey

Svými až groteskními výkony v komediích jako je Ace VenturaBlbý a blbější, Maska, Lhář lhářBožský Bruce či I Love You Phillip Morris si dokázal získat respekt kritiky. Ta ocenila i jeho druhou, dramatickou stránku, a to ve filmech Truman Show, Majestic, Muž na měsíci či Věčný svit neposkvrněné mysli. 

V Hollywoodu patří k nejlépe placeným hercům. V českém znění ho dabuje hlavně Bohdan Tůma. 

Byl dvakrát ženatý. Se svou druhou ženou, herečkou Melissou Womer (rozvedli se v roce 1995, pozn. red.) má třicetiletou dceru Jane Carrey, která před sedmi lety přivedla na svět jeho prvního vnuka Jacksona Riley Santana.